avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din diviziune cu fostul ICRAL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din diviziune cu fostul ICRAL

Buna ziua,

Nu stiu daca subiectul este incadrat bine, dar nu am stiut exact unde sa-l deschid. Daca este deschis gresit, rog un moderator sa mute subiectul acolo unde ii este locul.

Povestea incepe in "99 in urma unui divort si partajarea unui apartament cu trei camere, prorietate ICRAL, unde sotului F ii revine doua camere si sotului M o camera, iar dependintele(bucatarie, baie, baie de servici, hol, camara si dresing) la comun. Sotului F ii revin doua camere deoarece singurul copil rezultat din urma casniciei ii ramane in ingrijire(copilul fiind minor).
In "00 F si M hotarasc sa cumpere apartamentul de la ICRAL pentru al vinde si pt a impartii banii conform cotelor detinute. M cedeaza dreptul sau la dependinte(bucatarie, baie, camara si dresing) in favoare F pentru a fi cumparate de la ICRAL, iar F cedeaza dreptul sau la dependinte(baie de servici) in favoarea M pentru a fi cumparate de la ICRAL.
F cumpara de la ICRAL partea sa si dependintele, iar M nu reuseste sa cumpere partea sa pentru ca in urma celui de-al doile divort nu a reusit sa obtina semnatura celei de a doua neveste.
M a locuit in tot apartamentul din"99 pana "04 cand F a intentat proces de evacuare si l-a evacuat pe M din camerele si dependintele proprietate a F, iar camerele lui F au fost sigilate si pus lacat.
In "05 M a spart peretele dintre dresing si baia de servici pentru a isi mari baia de servici.
F nu a locuit nici-odata in apartament din "99 pana acum datorita comportamentului violent al lui M.

Sper sa fi reusit sa transpun problema cat mai clar, intrebarea ar fi cum pot cumpara partea lui M de la ICRAL avand in vedere ca M nu si-a reinnoit contractul de inchiriere cu ICRAL.
Cel mai recent răspuns: vch2009 , utilizator 06:25, 2 Septembrie 2009
Am inteles foarte clar problema dvs insa , din pacate , nu veti putea cumpara partea lui M decat daca sunteti si titulara contractului de inchiriere pentru acea parte. In orice alta varianta ICRALUL va atribui locuinta lui M spre inchiriere la alta familie deoarece exista liste de persoane care nu au locuinte sociale , liste a caror evidenta este tinuta de primariile de sector si care au prioritate la inchirierea spatiului la eliberarea oricarei locuinte.
Ar mai fi varianta sa va intelegeti amiabil cu M si sa ii "cumparati" drepturile in sensul de a fi de acord sa-si reinnoiasca contractul de inchiriere cu Icralul si apoi sa cumpere spatiul revanzandu-vi-l dvs! Insa daca au trecut mai mult de 6 luni consecutive de neplata M nu mai are dreptul sa cumpere acea locuinta....B-)
S-au incercat de nenumarate ori ajungerea la o cale amiabila cu M, dar tot timpul au esuat.
Chiriasul ICRAL, prin comportamentul lui, ma lipseste de dreptul de a locui in in apartament si de a ma folosi de bunul meu proprietate. Exista vre-o cale in care pot ataca ICRAL-ul pentru a schimba chiriasul sau pentru a imi oferi intregirea locuintei?
Sigur ca da . Puteti sa ii dati in judecata pentru ca platiti chiria si nu puteti folosi apartamentul in mod corespunzator.
Si puteti face plangere penala impotriva lui M pentru tulburare de posesie . este singura solutie pe care o vad ca sa il calmati pe acest individ! In acest fel va veti putea muta in apartament fara sa va fie teama ca intra in casa peste dvs!
Pentru partea mea nu platesc chirie pt. ca este proprietate in urma contractului de vanzare cumparate dintre mine si ICRAL, in schimb platesc intretinere pt o persoana datorita politicii asociatiei de locatari si platesc si impozit anual pentru o locuinta de care nu ma pot folosi.

Multumesc pentru raspunsurile de pana acum.
Imi cer scuze. Omisesem faptul ca F cumparase de la Icral partea ce i se cuvenea.
Din punctul meu de vedere trebuie sa faceti 2 actiuni concertate , astfel :
--plangere penala la politie pentru tulburare de posesie si pentru construire fara autorizatie(fapta este infractiune)
--sesizare la primarie si la Icral ca M a daramat peretele si s-a extins marindu-si baia....fapta este infractiune si M oricum nu mai avea nici macar calitate de chirias!(solicitati-le celor de la Icral sa-l evacueze!)B-)

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune in ap detinut partial de pmb ponomina ponomina Buna ziua, Am pe scurt urmatoarea situatie. Un apartament de 5 camere din care detin 3 camere+dependinte cumparate de la ICRAL FOISOR in urma cu 15 ani cu ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune Suntem intr-o situatie disperata din care, neavand cunostinte juridice, nu stim cum putem iesi. Locuim 2 familii intr-un apartament cu 5 camere, fiecare ... (vezi toată discuția)
Ajutor! George_Vlad George_Vlad Buna ziua, Am si eu o problema de lamurit. Ma rog, nu este personala ci a unei rude. Aceasta persoana "a mostenit "de la parintii ei o camaruta de locuit ( ... (vezi toată discuția)