Nu stiu daca subiectul este incadrat bine, dar nu am stiut exact unde sa-l deschid. Daca este deschis gresit, rog un moderator sa mute subiectul acolo unde ii este locul.
Povestea incepe in "99 in urma unui divort si partajarea unui apartament cu trei camere, prorietate ICRAL, unde sotului F ii revine doua camere si sotului M o camera, iar dependintele(bucatarie, baie, baie de servici, hol, camara si dresing) la comun. Sotului F ii revin doua camere deoarece singurul copil rezultat din urma casniciei ii ramane in ingrijire(copilul fiind minor).
In "00 F si M hotarasc sa cumpere apartamentul de la ICRAL pentru al vinde si pt a impartii banii conform cotelor detinute. M cedeaza dreptul sau la dependinte(bucatarie, baie, camara si dresing) in favoare F pentru a fi cumparate de la ICRAL, iar F cedeaza dreptul sau la dependinte(baie de servici) in favoarea M pentru a fi cumparate de la ICRAL. F cumpara de la ICRAL partea sa si dependintele, iar M nu reuseste sa cumpere partea sa pentru ca in urma celui de-al doile divort nu a reusit sa obtina semnatura celei de a doua neveste. M a locuit in tot apartamentul din"99 pana "04 cand F a intentat proces de evacuare si l-a evacuat pe M din camerele si dependintele proprietate a F, iar camerele lui F au fost sigilate si pus lacat.
In "05 M a spart peretele dintre dresing si baia de servici pentru a isi mari baia de servici. F nu a locuit nici-odata in apartament din "99 pana acum datorita comportamentului violent al lui M.
Sper sa fi reusit sa transpun problema cat mai clar, intrebarea ar fi cum pot cumpara partea lui M de la ICRAL avand in vedere ca M nu si-a reinnoit contractul de inchiriere cu ICRAL.
Cunoscand situatia locativa precara si lipsa acuta de locuinte nu cred ca ICRAL-ul va va aloca dvs (bineinteles contra cost-- deci vanzare-cumparare) acea suprafata detinuta in prezent de M fara nici un fel de titlu. Mai degraba cred ca o va inchiria catre o familie cu 4-5 copii aflata pe lista de asteptare a primariei!
Iesire din indiviziune
Suntem intr-o situatie disperata din care, neavand cunostinte juridice, nu stim cum putem iesi. Locuim 2 familii intr-un apartament cu 5 camere, fiecare ... (vezi toată discuția)
Ajutor!
George_Vlad
Buna ziua,
Am si eu o problema de lamurit. Ma rog, nu este personala ci a unei rude.
Aceasta persoana "a mostenit "de la parintii ei o camaruta de locuit ( ... (vezi toată discuția)