avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Suntem intr-o situatie disperata din care, neavand cunostinte juridice, nu stim cum putem iesi. Locuim 2 familii intr-un apartament cu 5 camere, fiecare detinand, cu contract de inchiriere la ICRAL cate 2, respectiv 3 camere, iar baia si bucataria sunt in folosinta comuna. Nefiind pe lista retrocedarilor, apartamentul se poate cumpara, conform Legii 10/2001 [sau Legii 112/1995 (?)], mai precis fiecare familie poate cumpara partea sa, dependintele raminind in continuare comune. Noi dorim sa cumparam, cealalta familie nu stim ce intentioneaza sa faca si refuza orice colaborare.
Va rugam sa ne luminati: ce cai legale exista ca, dupa cumparare, sa putem iesi din indiviziune, chiar impotriva dorintei celorlalti colocatari. Acestia sunt o familie de tigani care fac, practic, convietuirea imposibila iar in urma reclamatiilor repetate la politie nu s-a rezolvat nimic.
Va multumim pentru eventualul raspuns.
cred ca se aplica art.9 din lg112p1995, dar voi reveni cu detalii.
..inainte de cumpararea pe art.9 cred ca trebuie facuta o dezmembrare a celor cinci in doua (3+2), si pentru aceasta vor fi necesare certificatele de urbanism aferente...
solutie alternativa - schimb de imobile - este personal traita - dar in loc de minoritari rromi erau minoritari maghiari, in rest aceeasi atmosfera :)
fortuna vis,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din diviziune cu fostul icral vch2009 vch2009 Buna ziua, Nu stiu daca subiectul este incadrat bine, dar nu am stiut exact unde sa-l deschid. Daca este deschis gresit, rog un moderator sa mute subiectul ... (vezi toată discuția)
Schimb de spatii auxiliare in vederea unei constructii suplimentare. MV1 MV1 Desi am mai pus in discutie parti din subiectul care va urma, il voi mai pune o data in intregime in discutie si poate cineva va avea rabdare sa-l citeasca si ... (vezi toată discuția)
Drepturile chiriasului manolescu_radu manolescu_radu Suntem o familie care locuim intr-un apartament al Primariei,compus din trei camere plus dependinte(baie,bucatarie,hol).Doua camere sunt locuite de noi cu ... (vezi toată discuția)