Suntem o familie care locuim intr-un apartament al Primariei,compus din trei camere plus dependinte(baie,bucatarie,hol).Doua camere sunt locuite de noi cu chirie, iar cea de a treia camera este locuita de o persoana(colocatar) care in anul 2007 a optinut prin Hotarare Judecatoreasca dreptul de propietate pe aceea camera din imobil.Anul acesta a deschis din nou proces Primariei pe motiv de a iesi din indiviziune cu privire la apartamentul in care locuim si de atribuire a intregului apartament.Mentionez ca eu impreuna cu sotia avem cerere de cumparare a celorlante doua in care locuim cu chirie tot din anul 2007,cerere care nici pana la aceasta data nu a fost solutionata.In situatia de fata va rog respectuos sa-mi spune-ti ce sanse am de a cumpara si a ramane in cele doua camere in care am investit foarte mult.Primaria in cazul in care pierdem este obligata sa ne acorde o alta locuinta decenta si ce drepturi avem ca,chirias.Va rog sa ne iertati daca n u am fost destul de expliciti si credem ca cineva de bine ne va ajuta cu un raspuns.Multumim!
Protectia chiriasului este prevazuta in L nr 241 din 16 mai 2001
Legal primaria este obligata sa asigure chiriasului cu contract de inchiriere,un alt spatiu cu destinatia de locuinta,in aceiasi localitate,sau intr-o alta localitate cu acordul chiriasului,cu asigurarea exigentelor minimale prevazute in anexa nr 1 la L nr 114/1996,republicata ,cu modificarile si completarile ulterioare
Totodata,chiriasul este obligat sa paraseasca locuinta in termen de 60 zile de la expirarea termenului contractual,daca locatiunea nu s-a mai reinnoit
Daca ,chiriasul notifica proprietarul intentia de a cumpara locuinta,sub conditia obtinerii unu imprumut pentru plata pretului,contractul de inchiriere,se prelungeste cu 1 an
Primaria fost silita prin Hotarare Judecatoreasca sa incheie contract de vanzare cumparare colocatarului.De ce nu s-a aprobat si pentru noi dosarul de cumparare,buna intrebare greu raspunsul domnule avocat.Crede-ti ca are sanse in instanta sa obtina indiviziunea si apoi cumpararea a intregului apartament.Cum se schimba situatia noastra in cazul in care Primaria aproba cumpararea celorlante doua camere de catre noi si devenim propietari.Conteaza faptul ca noi am investit in acel apartament cu acordul Primariei penru un trai decent(gaze,centrala termica,termopane).Pe langa avocatul Primariei care ne va apara interesele,credeti ca este nevoie sa avem si noi un avocat care stie astfel de cazuri.Multumesc pentru rabdarea de a citi acest mesaj si aveti stima si respectul meu!
Imbunatatirile pe care ati inteles sa le aduceti edificiului ,nu au relevanta in raport de autoritatea primariei de a aproba cumpararea camerelor inchiriate dvs
Partaj cu probleme
ADINA255
Buna ziua,
As dori un raspuns daca se poate.
Fiul meu, in varsta de doi ani, este coproprietar cu cota de 1/2 a unui apartament de 3 camere, drept obtinut ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat!!!!!
onu_ion
am nevoie urgent de un sfat.sunt chirias de 20 de ani al unui apartament care apartine primariei.vreau sa fac anumite inevstitii de genul apa curenta, ... (vezi toată discuția)