avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Obligativitatea detinerii casei de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Obligativitatea detinerii casei de marcat

Buna ziua.O societate comerciala avand obiect de activitate - 4120 -lucrari de constructii cladiri rezidentiale si nerezidentiale, a fost amendata de inspectorii ANTIFRAUDA la un control inopinant la sediu social, pentru nedetinerea casei de marcat.Aceasta a vandut in baza contractelor de vanzare -cumparare , imobile construite, catre persoane fizice, decontarea facandu-se astfel : avansul in numerar ( s-a emis chitanta de catre societate la incasare), iar diferenta prin virament bancar. Contractul de vanzare cumparare intocmit la NOTAR, a fost insotit si de factura eliberata de societate cu suma integrala a imobilului.Intrebarea mea : Este obligata aceasta societate sa detina casa de marcat, cand avansul a fost incasat in fata notarului, in baza eliberarii chitantei de catre societate? Consideram ca societatea este exceptata de a detine casa de marcat cf. Ord.28/99, actualizaza , cf.art 2, litera ""l". Multumesc ptr raspuns.

Alte discuții în legătură

Casa de marcat ILENIA ILENIA Buna ziua! Domeniul nostru de activitate este constructii cladiri rezidentiale si nerezidentiale (CAEN 4120). Vreau sa stiu daca suntem si noi obligati sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil - bon fiscal alex.basica alex.basica Buna ziua! Sunt PJ cu activitate principala servicii de frumusetare. Am construit un imobil si vreau sa inchei antecontracte cu PF in baza carora sa incasez ... (vezi toată discuția)
Emitere bon fiscal mary957 mary957 Tin contabilitatea la o societate de prestari servicii. Serviciile 99% sunt achitate prin banca. Totusi mai am 2-10 incasari prin casa de la as.de proprietari ... (vezi toată discuția)