avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1232 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

casa de marcat

Buna ziua!
Domeniul nostru de activitate este constructii cladiri rezidentiale si nerezidentiale (CAEN 4120). Vreau sa stiu daca suntem si noi obligati sa avem casa de marcat sau constituim o exceptie.
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: popescu leontina , utilizator 14:42, 18 Octombrie 2011
Nu va obliga prin lege sa folositi casa de marcat. Dumneavostra folositi chitantierul la incasarea banilor sau ordinul de plata.
Ordonanta de urgenta nr. 28/1999 actualizata prevede:

Art. 1. - (1) Operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.


Cum activitatea dvs. este de constructii, nu intrati in sfera de aplicare a legii. Deci, nu aveti obligatia achizitionarii casei de marcat fiscala.
doresc sa va intreb in legatura cu casa de marcat. o SC la un moment dat s-a hatarat sa lucreze si pentru populatie si a cumparat casa de marcat, dar pentru toate comenzile intocmeste factura si le incaseaza numerar prin casa de marcat, dar mai sint si cazuri cind incaseaza cu op.
Intrebarea mea este urmatoarea: Intocmeste factura dar se plateste prin banca. nu este problema ca nu apare in casa de marcat decontat bilet la ordin sau cec sau OP.?
multumesc
Nu . Incasarile in numerar le faceti prin casa de marcat iar cele cu alte instrumente de plata apar prin contul bancar si sunt detaliate in extrasul de cont lunar pe care il atasati la dosarul cu actele contabile.Pe factura va apare scris sau plata la termen sau plata prin banca sau plata ramburs daca livrati marfa prin curierat. Mergeti inainte ca e bine cum v-ati organizat. Succes.
multumesc frumos.
O zi buna va doresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate pfa fotograf fara casa de marcat? Raduuu99 Raduuu99 Buna ziua ! Doresc sa infiintez un PFA ca si fotograf la evenimente. Este neaparata nevoia unei case de marcat ? Am tot intrebat si mi s-a spus ca pot folosi ... (vezi toată discuția)
Exceptie folosire casa de marcat lavinia.gavr lavinia.gavr Buna ziua! Va rog sa imi oferiti informatii in legatura cu o anumita situatie. Sunt administrator al unei firme. Am depus cerere la Registrul Comertului ... (vezi toată discuția)
Cmi- chitante sau casa de marcat? cactusul cactusul As vrea sa stiu daca intr-un cabinet stomatologic (CMI), pentru lucrarile efectuate pacientilor, este corect sa se taie chitante pentru plati efectuate cu ... (vezi toată discuția)