avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decaderea din drepturile parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decaderea din drepturile parintesti

Buna ziua intrebarea mea este urmatoare se poate decadea din drepturi un tata care de 8 ani de zile nu a mai platit pensia alimentara.Tot ce stim este ca a plecat in Italia si nu reusim sa vb cu el
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 16:09, 11 Noiembrie 2016
Având în vedere data divorțului, înseamnă că dvs exercitați în mod exclusiv autoritatea părintească (conform vechiului cod, copilul se încredința unuia dintre părinți). Nu văd vreun interes pentru decăderea din drepturile părintești.
Dacă exercitați în comun autoritatea părintească, dvs trebuie să solicitați instanței să dispună exercitarea în mod exclusiv a autorității părintești de către dvs având în vedere dezinteresul manifestat de către tată, precum și din cauza imposibilității comunicării cu acesta în cazurile în care se impune acordul părinților în ce privește măsurile asupra copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor Adda1989 Adda1989 Buna ziua. As avea nevoie de cateva informatii va rog frumos. Situatia sta cam asa. La varsta de 16 ani am avut o relatie cu un baiat, am ramas gravida si acum ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna Iacob larisa Iacob larisa Buna ziua.as dori sa stiu daca pot sa decad din drepturi tatal fetei si sa am custodia doar eu.din moment ce tatal ei nu o cauta de 3 ani.a trebuit sa merg la ... (vezi toată discuția)
Renuntare drepturi parintesti costy75 costy75 salut..sunt divortat si am doi copii din fosta casatorie.eu sunt stabilit in anglia,iar copii mei sunt incredinta-ti mamei prin hotarire judecatoreasca.A-mi ... (vezi toată discuția)