avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa Concediu crestere copil

Buna ziua. Pe 9 decembrie ar trebui sa ma intorc la munca dupa 1 an si 11 luni de CCC, dar nu o sa pot deoarece nu am cu cine sa las copilul! Pot beneficia de somaj prin desfiintarea locului de munca? Care sunt obligatiile angajatorului in cazul asta, dupa cat timp mai poate angaja pe acel post o alta persoana sau pe mine daca voi putea sa ma intorc?? Lucrez din martie 2012 la aceasta firma!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:55, 15 Noiembrie 2016
Puteti beneficia de somaj daca va concediaza pentru desfiintarea postului.

Nu exista nicio interdictie de a face noi angajari dupa o astfel de concediere.

Practica judiciara a statuat ca, nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post.

De asemenea, dupa expirarea sau chiar in perioada de somaj va puteti reincadra la acelasi angajator.
Multumesc. Seful meu spunea ca nu ma poate baga in somaj imediat dupa ce vin din Ccc!
Intr-adevar, seful dvs are dreptate, deoarece OUG 111/2010 interzice concedierea dvs pe o perioada de 6 luni calculata de la data revenirii din CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediu crestere copil mmalex07 mmalex07 buna ziua peste o luna mi se termina concediul crestere copil si as vrea sa intru in somaj iar firma vrea sa ma dea in somaj dar nu vrea sa desfinteze postul ... (vezi toată discuția)
Indemnizarie somaj Aurora79 Aurora79 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine. Eu sunt in concediul de crestere al copilului cu handicap pana la varsta de 3 ani si din pacate, la firma la care ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil NKL2111 NKL2111 Buna ziua, Eu sunt in ccc si am optat pentru varianta cu 1 an, adica pe 20 noiembrie 2013 trebuie sa ma intorc la serviciu. Astazi am fost anuntata ca ... (vezi toată discuția)