avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie la executare - termen de depunere si taxa ...
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie la executare - termen de depunere si taxa judiciara

Buna ziua,

Ma aflu in urmatoarea situatie:

Undeva in perioada 2006-2007 (nu mai tin minte data exacta) am incheiat cu o banca un contract de overdraft (descoperit de cont) in valoare de 4800 RON. Ulterior, in iunie 2008, am demisionat de unde lucram si am plecat in strainatate unde am stat un an. Nu am avut bani sa acopar overdraftul respectiv, pe care il cheltuiesem intre timp, nici atunci si nici mai tarziu. Dupa ce m-am intors din strainatate, in 2009, nu am mai locuit la aceeasi adresa ca inainte de plecare.

La sfarsitul anului 2010, prin noiembrie, s-a efectuat insa o plata de 2000 RON in contul respectiv, in numele meu (nu am facut plata personal insa a facut-o cineva pentru mine, nu intru in detalii). Din cate inteleg, aceasta plata a intrerupt cursul prescriptiei, care a luat-o din nou de la 0. De atunci si pana in prezent nu am mai facut nicio plata catre banca respectiva. La un moment dat, dar nu stiu cand, banca respectiva a cesionat creanta catre o firma de recuperari. Eu am aflat despre cesionarea creantei abia pe la mijlocul lui 2015, cand un reprezentant al firmei respective m-a contactat telefonic in legatura cu aceasta datorie (cred ca mi-au aflat numarul de telefon accidental, din cauza unei intarzieri la plata abonamentului - intamplator compania de telefonie a transmis dosarul privind aceasta intarziere de plata la aceeasi firma de recuperatori).
Pe 26 octombrie anul acesta am deschis un cont bancar pentru incasarea salariului aferent unui nou job. Pe 8 noiembrie am fost sa-mi ridic cardul de la banca, prilej cu care o functionara de-acolo mi-a spus că ca pe 28 octombrie, deci la 2 zile de la deschiderea contului, un executor judecatoresc mi-a aplicat o poprire pe cont pentru recuperarea unei datorii de 16.000 RON. Apoi, pe 10 noiembrie am incasat si primul salariu, din care mi s-a virat automat 1/3 in contul vechii datorii.
Cred ca as avea sanse cu o contestatie la executare insa astazi, pe 11 noiembrie, am fost la instanta de fond dar nu am putut consulta dosarul fiindca nu se afla in arhiva. Cei de-acolo mi-au spus ca ma vor contacta telefonic sa vin sa consult dosarul pe data de 18 noiembrie.

Am 2 intrebari:

1. Cand expira in cazul meu termenul de 15 zile in care pot depune aceasta contestatie (in principiu ar trebui ca termenul sa curga incepand cu data de 8 noiembrie, cand am aflat despre executarea silita, insa instanta nu imi va cere o dovada in acest sens? precizez ca nu am primit nicio somatie de le executor).

2. Ce valoare are taxa judiciara de timbru in cazul meu si cand trebuie aceasta achitata, inainte de a depune contestatia sau se poate si mai tarziu (insa inainte de termenul fixat pentru judecata)?

Alte discuții în legătură

Prescrierea datoriilor costy-bea costy-bea Buna, zilele trecute am primit o instintare de la o firma de recuperari cum ca as avea o datorie de 7 ani, scadenta in 2004, catre Reiffaisen bank despre care ... (vezi toată discuția)
Probleme overdraft bia_2003 bia_2003 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat privind o problema cu un overdraft. Lucrez in invatamant si am un overdraft. In perioada de vara s-a intarziat cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o problema cu un birou de executori judecatoresti ... Techa Techa Buna ziua, Am o problema cu un birou de executori judecatoresti legat de un dosar de executare pentru un card de credit. Am vazut ca sunteti ... (vezi toată discuția)