avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, Am o problema cu un birou de executori ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, Am o problema cu un birou de executori judecatoresti ...

Buna ziua,

Am o problema cu un birou de executori judecatoresti legat de un dosar de executare pentru un card de credit.
Am vazut ca sunteti institutia autorizata pentru acest subiect si vrem si punctul dvs de vedere referitor la situatia urmatoare.

In urma carantinei din primavara si a faptului ca s-a suspendat pana in luna noiembrie activitatea, am intrat in imposibilitate de plata. Este vorba de 2 carduri de credit cu aceasi problema.

Firma 1 card credit mi-a trimis din luna noiembrie notificari ca Biroul …. de executori judecatoresti va prelua dosarul meu etc. Am sunat la firma respectiva si am vorbit cu domnii executori, au inteles situatia si au fost de accord sa platesc in continuare in cateva rate direct la firma de credit. Au inteles ca este practic imposibil sa platesti din salariu 1400 lei o suma de 4000 lei, respective 4800, din moment ce din luna martie pana in luna trecuta am fost in imposibilitate de incasare a salariului.

Firma 2 card credit din lunile octombrie/noiembrie imi trimit doar niste notificari de raportare la biroul de credit. Nu mi-au trimis ultimele extrase, nu mi-au trimis nici o notificare/instiintare cum ca biroul respectiv de executori mi-a preluat dosarul si ca trebuie sa rezolv cu respectiva firma din acel moment.
Am avut norocul ca avocatul meu a vazut pe portalul de judecata termenul respectiv pentru incuviintarea executarii silite. Eu practic asa am aflat de aceasta firma de executori judecatoresti ca se ocupa deja de dosarul meu si au inceput demersurile. Avocatul mi-a aratat pe portal termenul fix cu cateva zile inainte de data pe care era stabilit. Am sunat respectiva firma de executori pentru a intreba care este situatia pentru ca am vazut termenul online, iar raspunul a fost ceva de genu ca oricum nu mai putem face nimic, ca termenul asta este doar o formalitate etc.. Le-am transmis ca vreau sa ne intelegem amiabil, doar sa imi spuna efectiv tot ce este de plata pentru inchiderea acestui contract. Mi-au raspuns ca o sa mai am cheltuielile de judecata si alte taxe de plata extra. Am zis ok in regula dar va rog sa imi spuneti efectiv toate costurile. Mi-au spus sa le transmit pe mail solicitarea sa imi transmita tot ce am de plata (dar in acelasi timp incerca sa imi explice ca trebuie sa transmita si ei mai departe la banca, si ca angajatii banci nu prea lucreaza perioada asta ba ca sunt foarte ocupati,etc) . Am trimis mailul cu solicitarea cu o zi inainte de termenul de incuvintare de pe 09.12.20. Din acea zi respectiva firma nu mi-a mai raspuns nici la mailuri nici la telefon (numarul meu cred ca este blocat, daca sun de pe alt numar suna…).
Astazi 24.12.2020 primesc aceasta instiintare poprire conturi, despre care trebuia sa fiu instiintat din data de 09.12.20 (cum se specifica chiar in incheierea de sedinta). Firma respectiva de executori tot nu raspunde la apeluri/mailuri.


Procedura prin care aceasta firma de executare a preuat dosarul nu stiu in ce masura de legalitate este, iar etic nici pe departe.


Astept cu interes raspunsul dvs.




Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:20, 24 Decembrie 2020
Aceste aspecte ar trebui să le discutați cu avocatul care cunoaște situatia dvs.Orice nemulțumire, problema,executare pe care o considerati ilegală se rezolva exclusiv prin intermediul instanței pe calea contestației la executare.
Ultima modificare: Joi, 24 Decembrie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Executorul judecătoresc este pentru dvs parte adversă, deoarece a fost angajat de creditor să vă execute silit. El nu va oferă dvs consultanță juridică.

Dacă vreți să aveți un apărător, angajați-vă un avocat care să vă consilieze juridic, și sa studieze situația. După ce analizează actele va poate lămuri daca aveți vreo șansă să depuneți la instanță contestație la executare.
Mulțumesc pt informații! O incep demersurile cu avocatii. De 3 săptămâni le-am solicitat sa imi transmita exact restul de plata si toate dobanzile si taxele pentru a stinge datoria, m-au dus putin cu zaharelul la începutul lunii ca ne intelegem amiabil etc si dupa nu mi-au mai raspuns nici pe mail nici pe telefoane. Executorul judecătoresc mi-a adus hotararea de poprire astazi, in a 15-a zi de la hotarare. Am citit ca in maxim 14 zile de la hotarare se poate face contestația..
15 zile calendaristice este termenul pentru a depune contestație la executare. După acest termen nu mai puteți face nimic.
Trebuia să mergeți la biroul executorului însoțit de un avocat. Pe avocat nu-l ducea el cu zăhărelul, să tragă de timp să expire cele 15 zile când se poate depune contestație.
Ultima modificare: Joi, 24 Decembrie 2020
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, soțul meu a primit după 5 ani o înștiințare ... danielamoldovanu danielamoldovanu Bună ziua, Soțul meu a primit după 5 ani o înștiințare de executare silita cu popriri pt un împrumut de 250 lei la Feratum, ajuns dublu cu penalizări ... (vezi toată discuția)
Executare silita popescu marcela popescu marcela Buna Ziua, Care este primul act de executare silita al unui executor judecatoresc? O notificare prin care sunt puns in intarziere cu privire la plata unor ... (vezi toată discuția)
Executare silita/ poprire pe salariu adrianaady adrianaady Buna ziua. Am primit instiintare de incuviintare a executarii silite pentru un credit, firma de recuperari a apelat la executor/instanta. De la biroul ... (vezi toată discuția)