avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua,

Am rugamintea sa ma ajutati cu o opinie la urmatoarea intrebare:

In luna februarie 2016 copilul va implini varsta de 2 ani. Mama a beneficiat de indemnizatie de crestere copil pana in prezent. In mod normal, tatal ar trebuie sa beneficieze de o luna de crestere copil, insa nu doreste sa beneficieze si nu indeplineste conditiile.

In aceste conditii, cu cat timp inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului trebuie sa se intoarca mama la serviciu pentru a beneficia de stimulentul de insertie pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului? Legea spune minim 60 zile, insa daca tatal nu va beneficia de concediu de crestere copil, mama trebuie sa se intoarca cu 90 zile inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului?

Multumesc frumos.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:04, 11 Noiembrie 2016
Cele 60 de zile includ si "luna celuilalt parinte" ... Legea și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inserție copil Nelus1976 Nelus1976 Când trebuie să încep serviciul pentru ă beneficia de inserția ptr cresterea copilului (vezi toată discuția)
Conditii acordare stimulent insertie dannyy80 dannyy80 Cu cat timp trebuie sa se intoarca mama la serviciu pentru a beneficia de stimulent de insertie daca si tatal opteaza pentru o luna de zile concediu crestere ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu crestere copil Daliborka Daliborka Buna ziua in cauzl in care tatal este in concediu crestere copil (data nasterii copilului:27.08.15) pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului el ... (vezi toată discuția)