avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... reducerea programului la locul de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

reducerea programului la locul de munca

Buna ziua,am urmatoarea problema: medicul ginecolog care imi supravegheaza sarcina mi-a redus programul de la 8 ore la 6 ore,asta se intampla in luna august.In momentul de fata sunt in prenatal, iar dupa atata timp m-au sunat de la serviciu cum ca trebuie sa aduc de la medicul de famiie scrisoare pt reducerea programului,altfel nu da drumul la dosar mai departe.Dr de fam mi-a spus ca nu tine de competenta ei sa imi dea scrisoare,mai ales ca dr ginecolog mi-a dat deja un act.De la resurse umane mi s-a mai spus ca daca nu obtin de la dr de fam acea scrisoare, sa depun o cerere prin care sa anulez scrisoarea medicala a medicului ginecolog.Care sunt consecintele,mai ales ca am fost pontata pe 6 ore?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:36, 11 Noiembrie 2016
1. OUG 96/2003 privind protecţia maternităţii la locurile de muncă
Art. 13
În baza recomandării medicului de familie,
salariata gravidă care nu poate îndeplini durata normală de muncă din motive de sănătate, a sa sau a fătului său, are dreptul la reducerea cu o pătrime a duratei normale de muncă, cu menţinerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementărilor legale privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale.

2. Consecinte ar fi recalcularea salariului pentru un timp de munca de 6 ore/zi si nu de 8 ore/zi.
Buna seara,doctora de familie nu vrea sa imi dea nici un act la mana,spunandu-mi ca mi-a dat dr ginecolog.Nu este valabila scrisoarea medicului ginecolog?
Dupa cum vedeti in lege spune de recomandare de la medicul de familie si nu de la medicul specialist.

Cred ca, recomandarea medicului specialist care urmareste sarcina trebuia avizata de medicul de familie.
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E legala reducerea programului de lucru pentru gravide de la 8 la 4 ore? madysys madysys Buna seara, Sunt insarcinata in 3 luni, iar medicul specialist, impreuna cu medicul de familie mi-au dat scrisoare medicala/adeverinta pentru angajator, cu ... (vezi toată discuția)
Reducerea programului de lucru din motive medicale în cazul femeilor însărcinate. este suficient concediul medical cod 10 acordat de medicul de familie sau este nevoie și de alte documente? dandal dandal Sunt insarcinata in 15 saptamani, cand am aflat de existenta sarcinii, mi-am informat angajatorul prin prezentarea unei adeverinte eliberata de medicul de ... (vezi toată discuția)