avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... consultare registru agricol
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

consultare registru agricol

Buna ziua,
De catva timp ma chinui sa intabulez un teren, dar am intampinat urmatoarea problema. Cu terenul in cauza a fost improprietarit bunicul meu in 1945. Terenul e in suprafata totala de 5000 mp cu o latime de 12 ml. Am solicitat de la biroul agricol fisa de punere in posesie a acestui teren si surpriza!!!! latimea nu mai este de 12ml ci de 9,7 ml. Foarte ciudat deoarece toate suprafetele de teren din zona respectiva au avut latimea de 12 ml in 1945(toti cei care au fost in razboi au primit o suprfata de 5000mp cu latimea de 12 ml). De atunci si pana astazi nu s-a modificat nimic in zona respectiva, adica nu a "plecat"(alunecari de terenuri, s.a.)nicaieri terenul.
Totusi, suprafata de teren cu care am fost pusi in posesie dupa 1990 difera la latime, nu numai in cazul nostru ci si in cazul vecinilor care au si ei latimile "corectate" in minus. Mama mea(74ani) mi-a spus sa merg sa consult registru agricol din cadrul biroului agricol. Cui sa ma adresez in cazul acesta? Trebuie facuta o programare in prealabil??Acest registru poate fi consultat de oricine doreste sa afle date si informatii din anii din urma?? Am auzit de persoane care s-au plans ca nu au fost lasate sa consulte acest registru chiar daca erau indreptatit!!. Oare autoritatile locale vor sa ascunda ceva?? Daca mi se intampla si noua acest lucru carei autoritati trebuie sa ne adresam??
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: popc , utilizator 14:05, 30 August 2009
Trebuie mers la primarie sa vedeti exact ce suprafata de teren a fost trecuta in titlu de proprietate si puteti pe calea contenciosului administrativ sa faceti plangere -refuzul unei autoritati administrative de a va raspunde .Puteti sa faceti o adresa scrisa , pentru a fi o dovada la proces, consultati si titlu de proprietate si toate actel pe care le aveti.
Multumesc. In cazul in care reusesc sa consult registru agricol pot cere un extras din acesta cu informatiile/datele care ma intereseaza??in titlul de proprietate suprafata este corect inscrisa 5000mp dar in titlurile de proprietate(formular) nu sunt prevazute si rubrici pentru latime/lungime ca intr-o schita sau fisa de punere in posesie. Din cate stiu, Registrul agricol nu este un document public decat pentru titularul de rol si pentru pozitia lui de rol. Mama mea(74ani) nu are rol agricol dar este mostenitor alaturi de cei 9 frati ai ei. In calitate de mostenitor(dupa tata) poate consulta sau poate solicita un extras din registru agricol cu rolul tatalui ei in vederea dezbaterii mostenirii??? Pentru ce perioada sa solicite extrasul? 1945? 1948? Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2009
popc, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen odificare titlu de proprietate popc popc Buna ziua, As dori sa aflu care este perioada maxima(zile/luni) in care Prefectura /Comisia Judeteana pentru aplicarea Fondului Funciar trebuie sa modifice ... (vezi toată discuția)
Legea 193/2007 szabo doinita doina szabo doinita doina am o fisa de definitivare a bunicului meu in care este trecut faptul ca bunicului meu decedat i-a fost trecuta in proprietatea statului suprafata de 65 ha ... (vezi toată discuția)
Legea 187/1945 reforma agrara bukinst bukinst Intrebare > O cerere de reconstituire a proprietatii funciare facuta de mostenitori la Legea 247/2005 poate prelua terenul agricol ce i-a fost luat autorului ... (vezi toată discuția)