Daca mopedul a fost vandut, in nici un caz nu trebuie sa il dati pierdut sau furat, este o varianta care iese din calcul, asa cum in mod corect v-ati gandit si dvs.
Daca aveti datele de identificare ale cumparatorului si hartia incheiata cu el atunci cand ati vandut mopedul, este indicat sa-i trimiteti cumparatorului o notificare prin intermediul unui avocat sau executor judecatoresc, asupra consecintelor la care se expune, daca nu colaboreaza in vederea indeplinirii procedurii de radiere, iar daca nu se conformeaza va trebui sa il dati in judecata. O alta solutie, poate fi apelarea la un mediator autorizat.
In principiu, cel care v-a consiliat privind darea in judecata, are dreptate. Insa daca nu va descurcati singur, atunci va trebuie suport juridic de specialitate, asta este.
multumesc ptr. răspuns. Cumpărătorul nu vrea să colaboreze, spune ca nu mai stie nimic de motoreta de 3 ani, nu are nici un act și că nu poate da de urma celui care a luat motoreta mai departe. Nu rămâne decât judecata. De aceea vreau saptamana viitoare sa merg la tribunal cu o cerere de mana facuta in care sa prezint judecatorului cele intamplate și va rog sa-mi dați un model. Va multumesc.
Tocmai pentru ca cel care a cumparat mopedul nu vrea sa colaboreze, v-am sugerat sa apelati la un avocat sau la un mediator, caci de multe persoana se poate razgandi si poate colabora.
Stiu, dvs credeti ca este simplu si ca daca veti depune o hartie la instanta, problema se rezolva, insa din pacate lucrurile sunt mai complicate decat par la prima vedere, iar un model nu va ajuta cu nimic daca nu este construit fix pentru necesitatile dvs, cu atat mai mult cu cat dvs nu aveti minime cunostinte juridice.
Dar pentru ca dvs. insistati pentru un model, va pun la dispozitie unul.
DOMNULE PRESEDINTE,
Subsemnatul ..............................., domiciliat in ....................., str................., nr........., bl. .........., sc........., ap.............., jud./sector ................., CNP................................, chem in judecata pe......................, cu domiciliul/sediul ...................., str....................., nr............, bl. .........., Sc........., ap.............., sector/judet..................., in
ACTIUNE IN CONSTATARE
pentru ca prin hotararea ce o veti pronunta sa constatati ca: ......................................................1
prin hotararea ce o veti pronunta sa dispuneti obligarea paratului la:
......................................................2
......................................................3
......................................................4
MOTIVELE ACTIUNII
In fapt, ....................................................................................................2
In drept, art. 35 Cod proc.civ. si pe art. ...................................3
Probe:.................................................................4
Anexez la prezenta cerere urmatoarele documente:
1..............................................................................
2..............................................................................
3..............................................................................
Data Semnatura
Domnului Presedinte al .....................................................................5
NOTE:
1. Se va indica solicitarea existentei sau inexistentei unui drept.
2. Se vor relata aspectele de fapt pe care reclamantul isi intemeiaza cererea.
3. Se vor indica si alte texte de lege incidente in cauza.
4. Pentru dovedirea actiunii, reclamantul va indica prin cererea de chemare in judecata toate probele de care intelege sa se foloseasca: inscrisuri, interogatoriu, expertiza de specialitate, martori sau cercetare la fata locului, dupa caz.
5. Se va indica instanta competenta sa solutioneze cererea.