avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme la vanzarea unui moped
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme la vanzarea unui moped

În urmă cu 3 ani am vandut un moped inscris la primarie (plăcuță cu nr. galben) unui individ, am facut acte de vanzare cumpărare la mănă, in dublu exemplar. La cateva luni m-am dus la primarie sa-l trec pe numele persoanei respective, cei de la serviciul radieri mi-au spus ca trebuie radiat ca la autoturism, sa le predau actele mopedului plus plăcuța de inmatriculare. Am luat legatura cu cumpărătorul și acesta a spus ca mopedul e la un frate de al lui plecat in alt județ. M-am rugat 2 ani de zile să-mi aduca actele și plăcuta respectivă. Nu a dorit, acum mi-a spus ca fratele său a vandut mopedul fara acte cuiva din Constanta (eu fiind din GL.) și că nu stie cui, nu mai deține nici un act, plăcuță, nimic. In acest caz eu nu pot radia acel moped și sunt obligat să-i plătesc impozit anual, plus ca daca cel care-l conduce afce vreun accident pot fi chemat prin tribunal. Fostul cumpărător mi-a spus ca el nu vrea sa mai audă de acel moped si să-l dau pierdut și se rezolva problema. Dându-l pierdut, furat mă gandesc ca daca va fi gasit sau in caz de accident, eu pot avea probleme ptr. fals in declaratii. Pe actul de vanzare cumpărare eu am specificat absolut tot: numele cumpărătorului, seria lui de CI (am si copia sa xerox), seria șasiu, nr. de inregistrare al plăcuței.
Am fost consiliat să-l dau pe cumpărător in judecată, pentru a obtine dreptul de radiere al mopedului. Doresc și alte păreri. În caz de judecată, trebuie să completez un anume formular, există o anumita cerere, că nu am mai trecut prin așa ceva.
Vă multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:41, 12 Noiembrie 2016
Daca mopedul a fost vandut, in nici un caz nu trebuie sa il dati pierdut sau furat, este o varianta care iese din calcul, asa cum in mod corect v-ati gandit si dvs.

Daca aveti datele de identificare ale cumparatorului si hartia incheiata cu el atunci cand ati vandut mopedul, este indicat sa-i trimiteti cumparatorului o notificare prin intermediul unui avocat sau executor judecatoresc, asupra consecintelor la care se expune, daca nu colaboreaza in vederea indeplinirii procedurii de radiere, iar daca nu se conformeaza va trebui sa il dati in judecata. O alta solutie, poate fi apelarea la un mediator autorizat.

In principiu, cel care v-a consiliat privind darea in judecata, are dreptate. Insa daca nu va descurcati singur, atunci va trebuie suport juridic de specialitate, asta este.
multumesc ptr. răspuns. Cumpărătorul nu vrea să colaboreze, spune ca nu mai stie nimic de motoreta de 3 ani, nu are nici un act și că nu poate da de urma celui care a luat motoreta mai departe. Nu rămâne decât judecata. De aceea vreau saptamana viitoare sa merg la tribunal cu o cerere de mana facuta in care sa prezint judecatorului cele intamplate și va rog sa-mi dați un model. Va multumesc.
Tocmai pentru ca cel care a cumparat mopedul nu vrea sa colaboreze, v-am sugerat sa apelati la un avocat sau la un mediator, caci de multe persoana se poate razgandi si poate colabora.
Stiu, dvs credeti ca este simplu si ca daca veti depune o hartie la instanta, problema se rezolva, insa din pacate lucrurile sunt mai complicate decat par la prima vedere, iar un model nu va ajuta cu nimic daca nu este construit fix pentru necesitatile dvs, cu atat mai mult cu cat dvs nu aveti minime cunostinte juridice.

Dar pentru ca dvs. insistati pentru un model, va pun la dispozitie unul.

DOMNULE PRESEDINTE,
Subsemnatul ..............................., domiciliat in ....................., str................., nr........., bl. .........., sc........., ap.............., jud./sector ................., CNP................................, chem in judecata pe......................, cu domiciliul/sediul ...................., str....................., nr............, bl. .........., Sc........., ap.............., sector/judet..................., in

ACTIUNE IN CONSTATARE
pentru ca prin hotararea ce o veti pronunta sa constatati ca: ......................................................1
prin hotararea ce o veti pronunta sa dispuneti obligarea paratului la:
......................................................2
......................................................3
......................................................4

MOTIVELE ACTIUNII
In fapt, ....................................................................................................2
In drept, art. 35 Cod proc.civ. si pe art. ...................................3
Probe:.................................................................4

Anexez la prezenta cerere urmatoarele documente:
1..............................................................................
2..............................................................................
3..............................................................................

Data Semnatura

Domnului Presedinte al .....................................................................5

NOTE:
1. Se va indica solicitarea existentei sau inexistentei unui drept.
2. Se vor relata aspectele de fapt pe care reclamantul isi intemeiaza cererea.
3. Se vor indica si alte texte de lege incidente in cauza.
4. Pentru dovedirea actiunii, reclamantul va indica prin cererea de chemare in judecata toate probele de care intelege sa se foloseasca: inscrisuri, interogatoriu, expertiza de specialitate, martori sau cercetare la fata locului, dupa caz.
5. Se va indica instanta competenta sa solutioneze cererea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere scoatere din evidenta imobil ksimona ksimona Buna ziua, Am vandut un apartament si in momentul in care cumparatorul s-a dus sa depuna declaratia de impunere i s-a spus ca trebuie sa depun si eu o ... (vezi toată discuția)
Urgent!model cerere de aprobare de la locatari pt sediul social al unei firme alexandraboghiu alexandraboghiu am si eu nevoie urgent de un model de cerere de aprobare de la locatarii unui bloc pentru sediul unei firme intr-un apartament!e urgent!multumesc (vezi toată discuția)
Model de imputernicire soricanicoleta soricanicoleta as avea nevoie de un model de imputernicire pentru semnarea ordinelor de plata si a actelor depuse la trezorerie (in cazul cand au specimen de semnatura alte ... (vezi toată discuția)