avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fuga de la locul accidentului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fuga de la locul accidentului

Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți si pe mine ce pot face in legătura cu următoarea situație: Acum aproximativ 2 ani am comis o fapta penală si anume părăsirea de la locul accidentului. Aceasta fapta nu a fost chiar părăsire pentru ca persoana peste care am dat pe trecerea de pietoni nu a fost accidentata grav si a plecat pe picioarele dânsei dupa ce mi-a spus sa stau liniștita ca nu s-a întâmplat nimic grav si ca este ok. Dupa aproximativ 3 ore a venit poliția la mine la usa ( aceasta a mers la spital între timp si a spus ca a dat masina peste ea si de aici spitalul a anunțat poliția ) am fost la secție si la locul accidentului. Cei doi au declarat ca am avut intenția sa ii duc la spital sau sa anunt poliția dar ca aceștia nu au vrut. De 2 ani si putin eu nu am permis, deoarece mi-au dat dovada fara drept de circulație si dosarul meu a fost trimis la procuratura. De atunci nu am primit nimic acasă, nicio soluționare la cazul meu. Imi puteți da un sfat..cum trebuie sa procedez pentru a-mi recupera permisul pentru ca deja am impresia ca se exagerează si ca dosarul meu a fost uitat pe undeva printr-un raft. Va multumesc
Formulați o petiție la Parchetul care are în lucru dosarul și rugații să-l finalizeze.
Ar trebui lămurit cazul.
Sunt doua variante:
1.veti fi trimis în judecata și condamnat
2.sa scăpați de condamnare și cazier

Depinde și cum va veți apara.

Cea mai simpla modalitate este sa se tranșeze situația ca sa știți cu permisul.
Pana atunci nu cred ca aveți șanse efective.

Ați avut avocat care sa meargă la dosar?
Permisul nu vi-l recuperati pana nu se dispune o solutie.
Mergeti la organul de UP sa va interesati de stadiul UP.
In aceasta speta se paote invoca prescriptia faptei si cand?
Nu cred ca e cazul sa va ganditi la asa ceva, prescriptia raspunderii penale intervine dupa 8 ani.
Cursul termenului prescripţiei răspunderii penale se întrerupe prin îndeplinirea oricărui act de procedură în cauză. După fiecare întrerupere începe să curgă un nou termen de prescripţie.
Termenul de 8 ani dacă a fost depăşit cu încă o dată, va fi socotit îndeplinit oricâte întreruperi ar interveni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recomandare - dosar penal alcool A15005 A15005 Buna ziua, in septembrie 2015 mi-a fost retinut persmisul pentru alcool ( 0,80 in aer) pana in prezent nu am primit nici o informatie legate de dosar, n-am ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie dosar penal nelucrat victor sorin victor sorin In urma cu 2 ani a avut loc un accident rurier in urma careia o persoana pasager dreapta si-a pierdut viata ,soferul avind o alcolemie de aproximativ 0.30 in ... (vezi toată discuția)
Prescriptia raspunderii penale sorana_g sorana_g as vrea sa stiu daca mi s-a prescris raspunderea penala avand in vedere ca am fost condamnat ptr infractiunea de inselaciune in forma continuata ( 11 acte ... (vezi toată discuția)