avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situatia bunurilor in cazul divortului fara partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situatia bunurilor in cazul divortului fara partaj

Buna dimineata!Am si eu o intrebare cu privire la ce se intampla cu apartamentul p e care il am in coproprietate cu fostul sot, daca noi nu am facut partaj.Actuala lui sotie are vreun drept asupra acestui apartament, fiind cumparat impreuna cu mine inainte de divortul nostru si inainte de recasatorirea lui, in conditiile in care in momentul de fata in acel apartament locuieste fiul meu impreuna cu sotia lui?Acest apartament in ce conditii ar putea reveni fiului meu fara nici-un pericol din partea actualei sotii ale fostului sot sau al rudelor ei ?Cu multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:46, 12 Noiembrie 2016
Sotia nu are vreun drept in cazul unui divort ( cu partaj), dar in caz ca decedeaza inaintea ei, mosteneste 1/4 din ce avea el la data decesului lui.
Puteti sa faceti acum partajul amiabil cu fostul sot sau sa ii vindeti impreuna fiului casa. Puteti sa ii si donati daca fostul sot mai are bunuri de valoare cat sa nu incalce rezerva succesorala a nevestei.

Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort chitulescu chitulescu Buna ziua. Sunt divortat de 5 ani si detineam impreuna cu fosta sotie un apartament in proprietate comuna si nu am facut partaj dupa divort. Sotia mea a ramas ... (vezi toată discuția)
Ce fel de act trebuie facut ?? Gyna Gyna Buna seara!Eu si fostul sot nu am facut partaj dupa divort ,iar abia acum ,la 5 ani de la divort am reusit in sfarsit sa il conving sa facem un act pt. fiica ... (vezi toată discuția)
Donatie ContSters359971 ContSters359971 Am cu fosta sotie un apartament pe care vrem sa-l donam copilului nostru major. Intrebare: trebuie neaparat facut partajul sau putem si asa fara? (vezi toată discuția)