avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bunuri proprii - ce drepturi are sotia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bunuri proprii - ce drepturi are sotia

in anul 2002 m-am casatorit iar in 2007 ne-am despartit dar nu am divortat.in anul 2016 in februarie am primit mostenire de la mama si doua surori ale mele suprafata de teren arabil de 2,74ha cu certificat de mostenitor prin notariat.sotia mea poate avea pretentie la terenul pe care l-am dobindit?multumesc
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 16:57, 13 Noiembrie 2016
Sotia dvs poate avea pretentie la terenul mostenit, insa nu are dreptul la terenul mostenit, deoarece terenul mostenit este de regula, bun propriu, sens in care exista si un text de lege:
Articolul 340
Bunurile proprii
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ:
a) bunurile dobândite prin moştenire legală, legat sau donaţie, cu excepţia cazului în care dispunătorul a prevăzut, în mod expres, că ele vor fi comune;
Sotia nu are dreptul la terenul respectiv, e bun propriu al d-voastra in schimb va mosteneste in caz de deces daca nu veti fi divortati legal.
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2016
Cris1971, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as dori sa stiu ce costa parte am dreptul din masa ... Sophia123 Sophia123 Buna ziua, as dori sa stiu ce costa parte am dreptul din masa succesorala dupa tatal meu . El a fost casatorit cu o femeie cu 2 copii,Nu ai lui . Ea a ... (vezi toată discuția)
Bun comun sau propriu JOHN16 JOHN16 Buna ziua.In 1995am cumparat un teren de 300 mp cu sotia pe care am construit un garaj de cca 60mp cu ajutorul parintilor mei. In 2005 am vandut ... (vezi toată discuția)
Separare de bunuri lonita lonita Bună ziua Soția mea dorește sa achiziționeze o proprietate cu bani proprii, proveniți din donație de la sora ei. Eu mai am un copil din alta ... (vezi toată discuția)