avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz la calculul intretinerii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz la calculul intretinerii

Bună ziua ! Mama mea se confruntă cu următoarea problemă:
-apartamentul este cu 4 camere dar de 14 ani 2 calorifere sunt debranşate,cu acordul administratiei si de o firmă autorizată.
-in acest timp ( 14 ani ) a plătit factura de caldură pentru 2 camer +dependinţe.
-iarna trecută (2015-2016) a fost trecută la întreţinere cu plata incălzirii pe întreg apartamentul de 4 camere.
-în urma sesizărilor lunare făcute la administraţie nu a primit niciun răspuns scris ci doar mesaje verbale de genul : că nu poate dovedi că e debranşată ( i-a chemat şi le-a arătat), că de ce nu mai are actul de debranşare de acum 14 ani ?!! (cu toate că la insistenţele unor membrii ai comitetului au găsit chiar la administraţie o copie din 2002 a acestuia ), că să aibe răbdare că se va rezolva, că pentru moment să nu plătească că vor găsi ei o soluţie, etc. şi tot aşa până în prezent. Ieri s-a afişat lista şi surpriză !: problema tot nu s-a rezolvat, ba chiar i s-au calculat şi penalizări- probabil ca să mai aibe ce fura !!. Mama a refuzat să plătească întreţinerea în această perioadă , adică HOŢIA lor. De ce ? Pentru că a mai păţit ceva asemănător când a fost plecată 5 luni , cu cerere de scoatere de la plata întreţinerii ( cerere aprobată de administraţie!!!) şi totuşi a plătit toată perioada de absenţă integral : ,, .....dvs. plătiţi că rezolvăm noi cumva...." .asta a fost în 2013 tot iarna şi nu s-a rezolvat nici până azi. Întrebare : unde ne adresăm în continuare ca să rezolvăm problema rapid şi definitiv ? Ce foruri superioare există care să poată rezolva problema şi fără deplasări ale mamei căci momentan din cauza unor probleme cu picioarele nu se poate deplasa şi nu-mi pare normal să ne pierdem noi ceilalţi timpul pentru a îndrepta mârlăniile altora .Chiar dacă are 75 de ani este totuşi o intelectuală cu studii superioare şi nu poate fi prostită chiar aşa uşor. Cei care au greşit să plătească greşala . Dar este oare o greşală ? Vă rog sfătuiţi-ne cum să procedăm , unde să facem sesizări. Vă mulţumesc şi aştept veşti. Cu respect, A. Capşa
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 12:10, 13 Noiembrie 2016
Trebuia sa faceti sesizare la presedintele de bloc nu la adm. care este angajatul asociatiei si face cea ce i se spune sau hotareste
Faceti o sesizare presedintelui ( cu semnatura de luare la cunostinta , iar daca refuza trimiteti-o recomandata cu confirmare de primire ) insotita si de o copie a devizului de debransare si cereti sa se repare greseala ast fel o sa depuneti plangere la Primarie sau i actionati in Instanta daca nu se rezolva pe cale amiabila .

Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele asociatiei care detine obligatia sa verifice situatia si sa dispuna masurile in consecinta
Daca exista documente care probeaza legalitatea debransarii acordul asociatiei de proprietari,daca la nivelul asociatiei va confruntati cu refuz,in solutionare ,sesizati oficial serviciul sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din primarie
Mulţumesc pt. răspuns. Mama nu mai are devizul de debranşare, noi nu l-am găsit, e posibil chiar eu să-l fi aruncat când am mai revizuit actele casei, văzând o dată atât de veche. Nu mi-am imaginat că ne-ar mai folosi după atâţia ani. Dar s-a găsit o copie la administraţie, însă nu este în posesia mamei. Din afirmaţiile mamei, majoritatea discutiilor au fost purtate cu preşedintele, chiar şi cererile, dacă nu toate, cel putin o parte i-au fost adresate lui. Eu personal i-am trimis câteva SMS-uri dar nu mi-a răspuns. Menţionez că mama si cu mine locuim în oraşe diferite.
comform legi si datelor pe care le expuneti ,administratia procedeaza corect ,
@timpuriu
Este bine sa tineti cont si de aspectul precizat de catre autorul topicului
de 14 ani 2 calorifere sunt debranşate,cu acordul administratiei si de o firmă autorizată.membrii ai comitetului au găsit chiar la administraţie o copie din 2002 a acestuia
,respectiv exista documentul justificativ pentru debransarea legala
Nu omiteti si faptul ca asociatia de proprietari in baza respectivului document,
in acest timp ( 14 ani ) a plătit factura de caldură pentru 2 camer +dependinţe.

Ramane de clarificat de ce din iarna 2013 asociatia nu a mai tinut cont de acel document

Alte discuții în legătură

Debransare radet constanta - posibilitate NegoitaMircea NegoitaMircea Daca anterior , in acelasi imobil au existat debransari si bransari legale ale unui apartament, cum este considerat conform legii? \\"deconectare ... (vezi toată discuția)
Fond radet prin care asociatia obliga locatarii sa plateasca in avans sergiu_paul88 sergiu_paul88 Buna ziua, Blocul in care locuiesc are multi restantieri cu sume mari si iarna trecuta ne-a fost oprita apa calda. Au strans bani de la toate apartamentele ... (vezi toată discuția)
Caldura radet rosurobert72 rosurobert72 buna ziua.ma numesc Robert si locuiesc in bucuresti sect 6.in urma cu 3 ani am ramas fara calorifere(au fast furate in timp ce zugraveam),nu am mai cumparat ... (vezi toată discuția)