avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare- cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare- cumparare imobil

Buna ziua. Fiica mea casatorita impreuna cu sotul ei au cumparat un apartament. In contract se specifica urmatoarele: subsemnatii X si sotia Y intelegem sa cumparam ca bun comun imobilul mai sus mentionat. Subsemnatii X si sotia Yprecizam ca suntem casatoriti sub regimul comunitatii legale de bunuri cf, certificatului de casatorie nr,,, emis de Primaria,,, la data de..
Va rog sa imi spuneti daca din cele mentionate mai sus rezulta ca acest imobil este achizitionat in cote egale. Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2016
ariana14, utilizator
Cel mai recent răspuns: ariana14 , utilizator 16:51, 12 Noiembrie 2016
Nu e cumpărat pe cote-parti, ci e în devălmăşie, doar se pleacă de la prezumţia ca ambii au contribuit egal la cumpărare, prezumţia poate fi răsturnată prin partaj.
Exista o prezumtie legala relativa ca,au contribuit in cote egale, dar poate fi rasturnata prin orice mijloc legal de proba.
Stimate dl avocet/ noi parimtii am donat(prin act de donatie autentificat la notar) fiicei noastre o suma de bani tocmai pt ca, contributia sa fie egala.Conform noului cod civil nu se mai mentioneaza cotele in contractual de vanzare cumparare ci se considera automat bun comun in parti egale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de dezmembrare si donatie ...atacabil? andre85 andre85 SPETA: contract de dezmembrare si donatie incheiat intre 1. 'A' si satia 'B' in calitate de copartajanti si donatari, si: 2.X (fiica lui A si B ) in ... (vezi toată discuția)
Soția a vândut un apartament dobândit de la bunici și am cumpărat împreună, în cote egale, un apartament mai mare. cum este considerat primul apartament, bun propriu sau bun comun? claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Soția a dobândit un apartament cu uzufruct. Bunicii soției au făcut v-c cu uzufruct înaintea căsătoriei dintre noi și au decedat în timp ce eram legal ... (vezi toată discuția)
Succesiune opinii diferite ? ContSters24701 ContSters24701 Nu sunt de specialitate juridica , asa ca voi face apel la bunavointa Dvs. Speta este urmatoarea: X se casatoreste , are doi baieti , sotia moare.Nu face ... (vezi toată discuția)