avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Incetare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Incetare executare silita

2 situatii
1. In anul 2015, in octombrie au fost instituite - poprire salariu la locul de munca si poprire cont bancar pentru un credit ramas in aer din 2007. S-au platit atunci, in acea luna 250 lei catre executor dupa care contractul de munca a fost suspendat pentru Crestere Copil si nu s-a mai achitat nimic.

2. Anul acesta, de la acelasi executor, se instituie poprire la locul de munca si pe contul bancar pentru un alt dosar - Card de salariu - ramas nefolosit din anul 2006.
Nu s-a efectuat nici o plata catre executor in acest caz

Ambele datorii ar fi trebuit sa fie prescrise.

Cu ocazia asta, am luat legatura cu executorul si i-am cerut informatii despre cele 2 dosare. Nu le-am primit ... El insa mi-a comunicat ca va inceta executarea silita deoarece eu nu mai am domiciliul in zona lui, in ambele 2 dosare, lucru pe care l-a si facut.

In primul caz dispune incetarea "din cauza lipsei de bunuri urmaribile ale debitoarei"
In al doilea caz dispune incetarea pentru ca "executarea silita inceteaza intrucat nu mai poate fi efectuata ori continuata din cauza imposibilitatii de valorificare a bunurilor"

Intrebarile mele sunt:
1. Pot reveni firmele de recuperare asupra cauzelor si sa deschida noi executari?
2. In al doilea caz, avand in vedere ca nu s-a efectuat nici o plata catre executor, termenul de prescriptie ramane cel initial?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Bună ziua, revin cu o întrebare la o executare silită a unui ... andreiusk andreiusk Bună ziua, revin cu o întrebare la o executare silită a unui credit de nevoi personale din 2007, nu am plătit ratele și hn executor judecătoresc a ... (vezi toată discuția)
Sanctiunea prescriptiei in timpul executarii silite tudorsad tudorsad Buna ziua, O intrebare poate interesanta, poate. In 2016 am pleacat din Romania. Am in tara doar un cont bancar deschis, fara nici o activitate din 2016. Nu ... (vezi toată discuția)
Când se termină o executare silita? softloom softloom Buna ziua. Am o proprire pe salariu si întrebarea mea este dacă cu fiecare luna in care mi se trage din salariu, se scade din suma poprită? Nu înțeleg ... (vezi toată discuția)