avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cotizatie pentru pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cotizatie pentru pensie

buna ziua,daca am muncit cu acte in regula doar 6 ani,pot plati o cotizatie la stat pentru anii care lipsesc si bineinteles si pentru anii succesivi,vazand ca sunt femeie si am 49 de ani?daca se poate plati,unde trebuie sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: alex964 , utilizator 21:39, 13 Noiembrie 2016
Se poate plati la acest moment retroactiv pentru ultimii 5 ani din urma, daca in acceasta perioada nu ati fost asigurata in sistemul public de pensii.
Se poate plati deasemenea si pentru viitor.
Este mai usor sa va asigurati pentru viitor.
Pentru cei 5 ani din trecut va trebui sa platiti in 6 luni o suma situata intre 14500 si 15000 de lei.
Pentru viitor veti plati aproximativ 250 de lei pe luna.
va multumesc pentru raspuns. stiti si unde se pot face aceste plati? va multumesc inca odata si va doresc numai bine
Încheiaţi un contract de asigurare socială cu casa teritorială de pensii de la domiciliul dvs. Plata contribuţiei o veţi face la casieria casei teritoriale de pensii sau în contul deschis la Trezoreriea Statului pe seama casei teritoriale de pensii.
multumes mult......o seara placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informare contributie retroactiva pensie traiantei traiantei Sotia mea este nascuta in 1959 si de 10 ani nu a mai fost incadrata la un loc de munca. As dori sa intreb daca are 17 ani in campul muncii ar putea sa ... (vezi toată discuția)
Completare ani de cotizatie ptr. pensie sisilvia sisilvia prima intrebare: pentru a iesi la pensia anticipata imi lipsesc 5 ani de cotizatie,as putea sa platesc cotizatia pentru ei ptr.a beneficia de pensie ... (vezi toată discuția)
Contributii cas dritaS dritaS sunt pensionat de boala grad III cu drept de munca 4ore/zi. deasemenea am un I.I. pe domeniul admistrare imobile pentru care platesc impozit la adm.financiara ... (vezi toată discuția)