avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Informare contributie retroactiva pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Informare contributie retroactiva pensie

Sotia mea este nascuta in 1959 si de 10 ani nu a mai fost incadrata la un loc de munca.
As dori sa intreb daca are 17 ani in campul muncii ar putea sa cotizeze pentru 5 ani retroactiv? si daca este posibil sa plateasca in rate si sa ma informati despre valoarea lor!
Va multumesc pt raspuns anticipat!
cu mult respect
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 08:59, 9 Noiembrie 2016
Daca are are 17 ani de stagiu nu merita sa mai cumpere vechime in munca.
Va trebui ca in decurs de 6 luni sa plateasca intre 14500 si 15000 de lei
Pentru aceasta cotributie va primi in plus la pensie aproximativ 50 de lei pe luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varul meu si-a facut un contract pentru cotizare pensie acum ... Sevrin Sevrin Varul meu si-a facut un contract pentru cotizare pensie acum 6 ani de zile, la care plateste luna de luna Acei 6 ani de cotizatie \"aprobarea OUG 163/2020 \" ... (vezi toată discuția)
Ani de munca si grupa Dumitru_ro Dumitru_ro Sotia mea are varsta de 54 ani, 17 ani vechime in munca din care 12 ani si 9 luni lucrati cu grupa a 2 a de munca la cati ani poate iesi anticipat la pensie ? (vezi toată discuția)
oug nr.163 din 2020 maria dinca maria dinca Barbat, nascut in mai 1959 -varsta standard de pensionare in mai 2024 Are 10 ani si 7 luni de grupa a-II-a (100%) de munca ceea ce inseamana daca are stagiu ... (vezi toată discuția)