avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hotarare a AG nelegala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hotarare a AG nelegala

Asociatia de proprietari din care fac parte (Bucuresti, sector 4) a adoptat o hotarare a AG prin care apartamentelor nelocuite li se trece din oficiu o persoana la intretinere daca inregistreaza consumuri de apa calda/rece de peste 1mc intr-un interval de o luna. Mentionez ca totul este contorizat separat, per apartament: gazele naturale, incalzirea, apa calda/rece.
In cazul meu, luna trecuta am petrecut mai putin de 5 zile in apartament si automat s-a trecut o persoana la costurile de intretinere.
Dupa parerea mea, prevederile Legii 230/2007 si ale HG 1588/2007 au fost interpretate gresit (fac referire in special la art. 17, alin. 1, lit. r) din HG 1588/2007 privind normele metodologice de aplicare a Legii 230/2007).
Intentia mea este sa atac in instanta hotararea AG daca mi se confirma ca aceasta contravine prevederilor legii. In acest scop, caut un avocat care sa analizeze cazul si, eventual, sa ma reprezinta in instanta.
Considerati ca am dreptate in cele prezentate sau ma aflu intr-o eroare de interpretare?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: timpuriu , utilizator 08:51, 15 Noiembrie 2016
Inainte de a intreprinde vreo actiune, interesati-va ce inseamna ca e trecuta 1 persoana la intretinere, adica vedeti care anume socoteli tin cont de numarul de persoane.
Daniel4x4 a scris:

adica vedeti care anume socoteli tin cont de numarul de persoane.

Dispozitiile in vigoare prevad concret repartizarea consumurilor functie de numarul persoanelor
@marian3108 a scris
a adoptat o hotarare a AG prin care apartamentelor nelocuite li se trece din oficiu o persoana la intretinere daca inregistreaza consumuri de apa calda/rece

Daca este apartament nelocuit iar instalatiile interioare se afla in stare tehnica buna,atunci nu are cum sa se inregistreze consum utilitati
Dispozitia in vigoare prevede concret ca se repartizeaza costuri de intretinere utilitati individuale in cazul persoanelor care locuiesc provizoriu sau definitiv in imobil 15 zile/luna
Anterior demersului in instanta care implica timp alocat,stres,consum financiar fara a vi se putea garanta solutie favorabila,sesizati oficial presedintele de asociatie privitor la dispozitia in vigoare care prevede ca se impun la plata consumuri numai in cazul locatrilor care locuiesc peste 15 zile/luna
Adunarea generala nu poate hotari masuri care contravin dispozitiilor in vigoare
Din ceeace ati spus, toate utilitatile fiind contorizate singura suma in plus poate fi la salubritate, deci cativa lei.

Daca cereti explicatii presedintelui sa fiti atent ca aveti un termen de numai 45 de zile de la data comunicatii hotararii pentru actionare in justitie si nu puteti astepta prea mult raspunsul.

Mai tineti cont ca Asociati nu are patrirmoniu si, deci, nu poate fi executata cu succes si veti pierde onorariul avocatului.
Carturarul a scris:

Din ceeace ati spus, toate utilitatile fiind contorizate singura suma in plus poate fi la salubritate, deci cativa lei.
....

Cred ca mai degraba agentul de curatenie (popular fiind cunoscuta ca "femeia de serviciu") pentru ca daca omul lipseste de acasa nici gunoi nu are de debarasat, nici curent electric nu foloseste pentru lift sau iluminare, dar curatenie pe scara blocului trebuie sa se faca.

si toate chaltuielile repartizate pe cota parte indiviza

Alte discuții în legătură

Apa rece ,,furata"=pierderi apa mixi64 mixi64 apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor la apartament nelocuit victorya_21 victorya_21 Buna seara, In urma cu cativa ani,am primit mostenire un apartament care pana in prezent a ramas liber .In tabelul cu plata administratiei desi nu este ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli intretinere apartament nelocuit lucystoian lucystoian Sunt plecat din tara. Apartamentul este nelocuit. Este situat la etaj1 intr-un bloc cu 10 etaje. Cheltuielile de intretinere lunare (exemplu, luna februarie) ... (vezi toată discuția)