avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Vechiul Cod, Noul Cod executare silita
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Vechiul Cod, Noul Cod executare silita

O executare silita,titlul executor obtinut pe vechiul cod de procedura ,contestata la acest moment se va judeca pe vechiul cod ori pe noul cod?In special fac referire la motivele de recurs, vor fi intemeiate si aratate pe dispozitiile noului cod ori a vechiului cod?rog un raspuns in drept daca e posibil.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: geo-vem , utilizator 20:17, 14 Noiembrie 2016
Daca ati inceput sa va judecati deja si fondul s-a judecat pe vechiul cod de procedura civila, atunci si recursul se va face tot pe vechiul cod de procedura civila.

Daca acum incepeti sa va judecati atunci se aplica noul cod de procedura civila.
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2016
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Deci mai exact un titlu executoriu obtinut pe vechiul cod in anul 2011contestatie la executare este formulata in 2014 avand in vedere unele acte ce sunt contestate .Deci cu alte cuvinte motivarea recursului la acest moment in drept pe noul cod anuleaza cererea de recurs?
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2016
geo-vem, utilizator
Dacă executarea silită a început după intrarea în vigoare a actualului Cod de procedură civilă, contestaţia la executare, deci şi calea de atac împotriva hotărârii pronunţate în contestaţie (care este apelul şi nu recursul), se judecă potrivit acestui Cod de procedură civilă.
Nu cu scz. de rigoare poate nu mam exprimat corect,detaliez situatia faptica:
-executat silit 2011 vechiul cod
-contestatie la executare 2014judecata pe vechiul cod,asa deduc din dispozitiv
-recurs 2016 dar lam intemeiat pe noul cod de care ma tem ca imi va fi anulat
deci executarea insasi este inceputa in anul 2011 deci vechiul cod
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2016
geo-vem, utilizator
Dacă executarea silită a început pe vremea când în vigoare era Codul de procedură de la 1865, atunci contestația la executare, deci și calea de atac împotriva hotărârii pronunţate în contestaţie, se judecă potrivit acestui Cod de procedură civilă. Vă dau un link la un articol, citiți pct. 1 din acesta:
[ link extern ]

Eu nu cred că instanța o să vă anuleze recursul, mai ales că în vechiul Cod exista art. 304^1. Dacă motivele pe care v-ați întemeiat recursul existau și în vechiul Cod, sunt de părere că nu trebuie să vă faceți probleme.

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare admisa. rejudecare recurs craciunfcristian craciunfcristian buna ziua. am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in cazul.... prima hotarare a venit de la judecatoria buftea cu recurs la tribunalul ... (vezi toată discuția)
Cod procedura vechi sau nou ? Angelus162 Angelus162 In cazul unui recurs al carui termen se implineste dupa data intrarii in vigoare a Noului Cod de Procedura Civila , imi puteti spune cererea de recurs pe care ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare romeoiasi romeoiasi Doresc sa stiu in baza carui articol as putea formula CONTESTATIA IN ANULARE impotriva unei hot. definitive si irevocabile? Aceasta cerere o formulez in ... (vezi toată discuția)