avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retragere plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retragere plangere penala

In august mi s-au furat niste bunuri din curte.Am facut plangere , iar dupa o luna politia a prins hotul si mi-a adus bunurile acasa.de atunci hotul este in arest preventiv iar familia lui ma inebuneste sa-mi retrag plangerea.ideea e ca in momentul in care mi s-au adus bunurile , dl politist mi- a spus ca costurile anchetei se ridica la 8000 de lei, si ca in cazul in care îmi retrag plangerea , eu voi fi cea care va plati aceasta suma.este adevarat ?? Va rog mult sa-mi raspundeti pt ca maine sunt chemată in instanta in calitate de intimat in dosarul cu obiectul :confirmare renunțare urmarire penalĂ art.318 alin. 12 Ncpp
Cel mai recent răspuns: alinamocanu , utilizator 19:24, 13 Noiembrie 2016
Cel mai bine (si corect!) este sa nu va retrageti p
Multumesc pentru promptitudine , dar puteti sa-mi spuneti daca suma anchetei in cazul retragerii plângerii penale trebuie plătită de mine??
este adevarat ca doar daca va impacati cu inculpatul veti plati fiecare cate jumatate din cheltuielile judiciare, INSA, aveti varianta medierii:

Daca apelati la mediere si faceti "impacarea" prin mediere, ceea ce inseamna ca va intelegeti cu el amiabil la mediator, atunci in acordul de mediere intocmit la mediator va intelegeti ca el sa plateasca in intregime cheltuielile judiciare si toate aceste cheltuieli i se vor imputa DOAR inculpatului, coform art 275 alin. 1 punctul 2 lit. C din Codul de Procedură Penală,
Multumesc pentru raspuns.
Probabil este totusi prea tarziu pentru împăcare amiabilă la mediator daca maine sunt chemată in instanta in calitate de intimat in dosarul cu obiectul : confirmare renunțare urmarire penalĂ (art.318 alin.12 NCPP), nu??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suntem chemați în calitate de intimați în dosarul cu obiectivul ,,confirmare renunțare urmărire penală''. este obligatoriu să mă prezint? Tomasilviuflorin Tomasilviuflorin Persoana vatamata a primit ORDONANTA de renuntare la urmarire penala si clasare . Neam impacat i-am restituit sums , avem si o hartie facuta la tribunal la ... (vezi toată discuția)
Rrecurs dosar penal dumutaadrianred dumutaadrianred Buna, intr-un dosar penal in care a fost pronuntata decizia, am inteles ca se poate face recurs in termen de 10 zile. Recursul se face la direct la Curtea de ... (vezi toată discuția)
Instanta : confirmare renuntare urmarire penala costyreal costyreal Buna ziua, as dori un sfat , sunt chemat in instanta impreuna cu alti 2 prieteni sub acuzatia de lovire sau alte violente, procurorul a solutionat si noi fiind ... (vezi toată discuția)