avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintoarcerea la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintoarcerea la locul de munca

buna ziua,

as dori sa stiu, daca ma puteti ajuta, ce acte trebuie sa intocmesc pentru intoarcearea la locul de munca, mentionez ca sunt in concediul de crestere copil de 2 ani. Am intrat in CCC pe 1 aprilie 2015, copilul e nascut pe 22 martie 2015. pentru a beneficia de stimulentul de insertie de pana la 3 ani, cu cat timp trebuie sa ma intorc la serviciu si daca mai trebuie sa mai completez vreun formular pentru a beneficia de stimulent?
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2016
mario_marius84, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:42, 13 Noiembrie 2016
1. Potrivit art.7 alin.2 din OUG 111/2010, persoanele care obțin venituri supuse impozitului cu cel puţin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, vor beneficia de plata stimulentului de inserție până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, respectiv a vârstei de 4 ani, pentru copilul cu handicap.

Prin urmare, va trebui sa reveniti la munca anterior datei de 22.01.2017 pentru a beneficia de plata stimulentului de inserție până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani.

In cele 60 de zile intra si luna rezervata tatalui copilului.

2. Pentru revenirea la locul de munca va trebui sa depuneti la angajator o cerere de reluare a activitatii.

3. Cu decizia de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii mergeti la Primarie si solicitati acordarea stimulentului de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire la serviciu dupa concediu crestere copil Alexcovacel Alexcovacel Buna ziua! Va rog mult sa imi spuneti cu cat timp inainte ar trebui sa ma intorc la munca, daca doresc stimulentul de insertie. Perioada concediului este de 2 ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie fru fru buna ziua! momentan sunt in Concediu de crestere a copilului! fata mea va inplini 2 ani in 1-martie 2017! as dorii sa stiu cand anume ar trebuie sa ma intorc ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Anuta7 Anuta7 Care este data la care trebuie sa ma intorc la munca, daca copilul meu s-a nascut pe 24 septembrie 2019? (vezi toată discuția)