avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este posibil sa intru in inchisoare sau sa am cazier, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este posibil sa intru in inchisoare sau sa am cazier, daca se suspenda ancheta,iar proprietarul doreste a contesta aceasta decizie?

Buna seara! Eram intr-o cafenea si am gasit un telefon pe care l-am luat. Seara am primit un mesaj de la proprietarul telefonului precum ca am fost vazut pe camera din local luand telefonul si ca isi vrea telefonul inapoi. A doua zi am trimis prin curier telefonul proprietarului, apoi fiind sunat de catre politie ca este depusa o plangere impotriva mea. Dupa aproximativ un an, am fost sunat din nou de catre politie pentru a merge sa depun declaratie. Dosarul a fost clasat de catre politie ca si insusirea bunului gasit, insa procurorul l-a clasat precum furt calificat pe timp de noapte deoarece pe camere se vede cum, dupa ce am luat telefonul, ma uitam la proprietar cum isi cauta telefonul pe care IL PIERDUSE, dupa cum a si declarat. Acum astept ca dumnealui sa mearga, sa depuna si el declaratie, apoi incepandu-se ancheta penala. Tin sa mentionez ca atunci eram minor, bunul a fost returnat in mai putin de 10 zile si ca nu am avut contact cu proprietarul decat telefonic. Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2016
AndreasBogdan, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:15, 14 Noiembrie 2016
Buna ziua,
Pagubitul a solicitat sa se continue cercetarea penala?
Nu, inca nu s-a inceput ancheta ci abia se asteapta ca dumneanui sa mearga si sa depuna o declaratie. Mentionez ca eu am fost deja citat si am depus o declaratie.
Dupa ce va da declaratie si pagubitul atunci, in functie de aceasta, va sfatuiesc sa va angajati un avocat.
Dumneavoastra considerati ca ar exista posibilitatea pedepsei cu inchisoarea sau trecerea in cazier?
Situatia este confuza.
Cel mai simplu ar fi sa va angajati avocat daca vreti sa va aparati.

Daca doriti sa asteptati e greu de spus ce va iesi dar oricum dupa gratii nu cred ca veti ajunge.
Fiind o situatie confuza si depinzand de hazard e greu de spus mai mult...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt john22 john22 Salut.Mi s-a furat telefonul din camera de camin. Ieri dimineata am ajuns in camera la ora 3 fara 15 .... in jurul orei 4:20 dimineata am adormit si mi-am pus ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! exista o situație in care ma aflu și nu știu cum ... Pufy1240 sckxs Pufy1240 sckxs Buna ziua ! Exista o situație in care ma aflu și nu știu cum sa procedez .As fi recunoscător dacă mi ați Răspunde la următoarele întrebări . Povestea ... (vezi toată discuția)
Recuperare telefon furat reluqqqqq reluqqqqq am si eu o intrebare. mi s-a furat telefonul, smartphone, am vazut persoana care a fugit cu el , si am depus plangere la politie. intrebarea mea este din ... (vezi toată discuția)