avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legea nr.186/2016-cumparare vechime la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legea nr.186/2016-cumparare vechime la pensie

Am emigrat acum 10 ani in Canada.Am cetatenie romana,pasaport romanesc,dar nu mai am buletin.Am mentiunea pe pasaport "cetatean roman cu domiciliul in Canada".Pot aplica prin imputernicit pentru a-mi plati o diferenta de 2 ani la pensie pentru a ajunge la stadiul minim de cotizare de 15 ani?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 14 Noiembrie 2016
1. Legea permite completarea stagiului de cotizare la pensie numai pentru ultimii 5 ani in urma , calculati de la data încheierii contractului de asigurare socială.

2. Beneficiari : persoanele care nu au calitatea de pensionari pot efectua plata contribuţiei de asigurări sociale pentru perioadele de timp în care nu au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia.
Asadar, legea nu face nicio distinctie cu privire la domiciliul acestor persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare vechime pentru pensie JOHNVASILE JOHNVASILE As dori sa stiu daca pentru o perioada de 3 ani+9 luni (anii 1981-1984) se poate cumpara vechime in vederea pensionarii. In aceasta perioada persoana ... (vezi toată discuția)
Cumpararea de vechime cindea carmen cindea carmen Daca am terminat somajul in data de 03.02.2015 si doresc sa cumpar vechime pe luna februarie 2015 , se poate cumpara vechimea chiar daca se va suprapune luna ... (vezi toată discuția)