avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna in preaviz

Sunt in preaviz de 10 zile (pe 11 sept expira preavizul). Am efectuat 16 zile concediu de odihna si am fost 90 zile in concediu medical. Mai am dreptul la cele 5 zile concediu de odihna (avand in vedere ca am fost in concediu medical si ca anul inca nu s-a incheiat - 9*21/12 s-ar incadra la 16 zile) ? Daca da, trebuie sa fac cerere sa imi fie platite aceste zile la terminarea preavizului? Pot sa le efectuez?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:51, 30 August 2009
pe perioada concediului medical nu aveti dreptul si la concediu de odihna.succes mai departe.
1. Conform Codului muncii, CO se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat.
2. Daca va inceteaza CIM in septembrie si mai aveti si ati avut 3 luni de concediu medical, nu prea vi se mai cuvin 21 de zile lucratoare pe acest an, ci doar vreo 10 zile.
3. S-ar putea ca angajatorul sa va ceara niste bani inapoi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat petrubuica petrubuica Am efectuat 16 zile de CO din cele 21 pe anul acesta. La 30 septembrie a incetat contractul de munca cu acordul ambelor parti. Daca mai am dreptul la plata ... (vezi toată discuția)
Zile concediu de ohihna valcris valcris Buna dimineata. Am angajat la firma unde lucrez o persoana cu contract de munca pe perioada nedeterminata, incepand cu data de 25.08.2011. Cate zile de ... (vezi toată discuția)
Preaviz vs concediu de odihna flaviuscl flaviuscl buna seara! imi puteti raspunde si mie la urmatoarea intrebare,va rog frumos? din data de 23.06.2015 patronii societatii in care lucrez m-au dat in preaviz ... (vezi toată discuția)