avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Organigrama RSVTI
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Organigrama RSVTI

Bună ziua,

Îmi puteți spune vă rog dacă este obligatoriu ca RSVTI-ul să fie în subordinea directă a directorului general/administratorului (la fel ca în cazul SIPP/lucrătorului desemnat SSM) sau există doar obligativitatea ca acesta să fie în subordinea unui director tehnic?
Care sunt prevederile legale ce stipulează aceste reglementări (dacă ele există)

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: dorintabirta , utilizator 15:26, 14 Noiembrie 2016
Legea nr.64/ 2008 mentioneaza:
-Art.15 (1) Persoana fizică sau juridică ce deţine/ utilizează instalaţii/ echipamente prevăzute în anexa nr. 2 pct. 1-4 şi în anexa nr. 3 pct. 1-3 şi 8 are obligaţia să le înregistreze la ISCIR, să ţină evidenţa centralizată a acestora şi să comunice la ISCIR orice modificare intervenită în situaţia tehnică sau juridică a acestora, în conformitate cu prevederile prescripţiilor tehnice.
(2) Persoana fizică sau juridică ce deţine/ utilizează instalaţii/ echipamente prevăzute la alin. (1) are obligaţia să asigure operator autorizat, responsabil cu supravegherea şi verificarea tehnică în utilizare a instalaţiilor/echipamentelor, denumit RSVTI, conform prescripţiilor tehnice.
Subordonarea RSVTI angajat cu contract individual de munca se stabileste prin organigrama firmei si fisa de post.
Firmele detinatoare/ utilizatoare de instalatii/ echipamente ISCIR pot incheia contracte de prestari servicii cu firme de profil/ persoane fizice, autorizate in conditiile legii sa presteze activitatea RSVTI.

Vă mulțumesc pentru promptitudine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizația de stivuitorist Ionut Toma Ionut Toma Salutare, încă de la angajare autorizația de stivuitorist a fost luată de către firma unde lucrez. Întrebarea mea este daca ceea ce au făcut ei este ... (vezi toată discuția)
Stivuitoare - cu sau fara atestare iscir? pfm18i pfm18i Buna ziua, Pentru stivuitoare este obligatorie adeverinta ISCIR? Daca avem norme interne pentru utilizarea (moto - electro) stivuitoarelor, lucratorii care ... (vezi toată discuția)
Autorizatie interna pe linie de securitate si sanatate in munca pentru angajati cu activitati specifice-operatori utilaje autorizati iscir cyan cyan Unde se regaseste in legislatia specifica obligatia lucratorilui desemnat si a sefului serviciului tehnic responsabil de a intocmi o autorizatie interna pe ... (vezi toată discuția)