avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Autorizația de stivuitorist
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Autorizația de stivuitorist

Salutare, încă de la angajare autorizația de stivuitorist a fost luată de către firma unde lucrez. Întrebarea mea este daca ceea ce au făcut ei este normal. Mi sa dat o copie după carnetul de stivuitorist și lucrez in baza ei. Aceste proceduri sunt corecte?!?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:29, 30 Mai 2018
Autorizatia si talonul plus adeverinta de instruire se pastreaza la stivuitorist, in timpul lucrului si se prezinta la cerere persoanelor autorizate sa efectueze controale.
Se respecta astfel prevederile PT CR 8-2009
CAPITOLUL V INSTRUIREA ŞI EXAMINAREA ÎN VEDEREA ACCEPTĂRII PERSONALULUI AUXILIAR DE DESERVIRE
Art. 70 Personalul de deservire instruit conform prevederilor prezentei prescriptii tehnice, este obligat să poarte adeverinta permanent la locul de muncă.
ANEXA 4 Model de autorizatie (verso)
Autorizatia este personală, se păstrează în timpul serviciului asupra posesorului în bună stare şi se prezintă la cererea inspectorului de specialitate din cadrul ISCIR şi a persoanelor împuternicite ale detinătorului/utilizatorului instalatiei/echipamentului.
ANEXA 5 Model de talon pentru vize anuale (verso) Talon pentru vize anuale seria................... Anexă la autorizatia nr.: .............................. ..... ..... ..... .....
4) Semnătura şi ştampila inspectorului de specialitate din cadrul ISCIR. 5) Semnătura şi ştampila operatorului RSVTI/inspectorului de specialitate din cadrul ISCIR.
Probabil, fara a respecta prescriptia, din comoditate, responsabilul RSVTI din firma le tine la el pentru a putea avea mereu controlul pentru respectarea
-Art.78 (3) Pentru personalul de deservire a instalatiilor/echipamentelor prevăzut la alin. (1) şi (2) prelungirea valabilitătii autorizatiei în intervalele de timp precizate se efectuează prin semnarea şi aplicarea ştampilei proprii de către operatorul RSVTI, în rubrica "vize anuale" din autorizatia detinută.
Mulțumesc frumos pentru răspuns. Să înțeleg că cei din firma nu au nici un drept că sa tina autorizația la ei și eu să merg cu o copie xerox la mine ?!?
Ce sfat îmi puteți da sa pot recupera originalul ?!?
Solicitati angajatorului respectarea prevederilor legislative, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie stivuitorist MitroiG MitroiG Stivuitoristul este obligat sa poarte permanent in timpul lucrului autorizatia de stivuitorist ? Daca DA, conform carui act normativ ? Daca in timpul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - recuperare autorizatie iscir pentru stivuitorist de la firma care a platit cursul de perfectionare. Ovi111 Ovi111 Ma adresez dvs cu o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv si anume Am lucrat la o societate ca stivuitorist o perioada de 6 ani .Posed atestat si ... (vezi toată discuția)
Stivuitoare - cu sau fara atestare iscir? pfm18i pfm18i Buna ziua, Pentru stivuitoare este obligatorie adeverinta ISCIR? Daca avem norme interne pentru utilizarea (moto - electro) stivuitoarelor, lucratorii care ... (vezi toată discuția)