avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua - recuperare autorizatie ISCIR pentru ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua - recuperare autorizatie ISCIR pentru stivuitorist de la firma care a platit cursul de perfectionare.

Ma adresez dvs cu o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv si anume
Am lucrat la o societate ca stivuitorist o perioada de 6 ani .Posed atestat si autorizatie care se afla la respectiva societate in original pentru ca respectiva societate sa ocupat de scolarizare si actele au ramas la ei . Acum eu am hotarat sa plec de la respectiva societate si le-am cerut sa.mi dea atestatul si autorizatia iar ei au refuzat .Ce pot sa foc pentru a le recupera .
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:05, 13 August 2023
Incercati o negociere contracost cu firma de la care doriti sa plecati - sa achitati o parte din costuri. Fara autorizatie ISCIR nu puteti presta activitatea de stivuitorist la firma unde doriti sa plecati. Va trebui sa urmati un curs de perfectionare si sa obtineti autorizatie noua.
Incercati la firma unde ati facut cursul daca va pot emite un duplicat dupa autorizatia ISCIR, probabil tot contracost.
Daca firma unde lucrati a platit cursul in conditiile in care urma sa prestati pentru firma meseria de stivuitorist (aveti un contract semnat in acest sens ?) este normal sa aiba pretentii financiare si sa nu va dea autorizatia originala.
In neregula este faptul ca autorizatia dvs. s-a pastrat la firma, contrar legislatiei in vigoare.
Prescriptia tehnica ISCIR PT CR 8-2009 aprobata prin Ordinul nr. 2.154 din 11 decembrie 2009 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 11 din 8 ianuarie 2010 mentioneaza:
-ART. 17 (1) Pe baza rezultatelor din procesul-verbal încheiat conform prevederilor art. 16 alin. (4), ISCIR eliberează candidaţilor care au promovat examenul o autorizaţie tip, conform modelului din anexa 4, însoţită de talonul pentru vize anuale, conform modelului din anexa 5.
(2) Valabilitatea autorizaţiei se confirmă anual, prin vizarea talonului pentru vize anuale de către operatorul RSVTI al deţinătorului/utilizatorului.
ANEXA 4
Reprezentarea grafică a modelului de autorizaţie (faţă) - (verso) se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 11 bis din 8 ianuarie 2010, la pagina 92, a se vedea imaginea asociată.
(verso)
Autorizaţia este personală, se păstrează în timpul serviciului asupra posesorului în bună stare şi se prezintă la cererea inspectorului de specialitate din cadrul ISCIR şi a persoanelor împuternicite ale deţinătorului/ utilizatorului instalaţiei/ echipamentului.
Bună ziua am și eu o întrebare
Mi sa ridicat autorizația de stivuitorist de iscir cum pot sa o recuperez înapoi
Mulțumesc frumos
Trebuia sa deschideti o discutie noua pentru a nu obliga pe cei care doresc sa comenteze, sa reciteasca tot ceea ce s-a scris anterior si cu mult timp in urma.
Care este motivul pentru care vi s-a ridicat autorizatia de catre ISCIR ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie stivuitorist MitroiG MitroiG Stivuitoristul este obligat sa poarte permanent in timpul lucrului autorizatia de stivuitorist ? Daca DA, conform carui act normativ ? Daca in timpul ... (vezi toată discuția)
Autorizația de stivuitorist Ionut Toma Ionut Toma Salutare, încă de la angajare autorizația de stivuitorist a fost luată de către firma unde lucrez. Întrebarea mea este daca ceea ce au făcut ei este ... (vezi toată discuția)
Stivuitoare - cu sau fara atestare iscir? pfm18i pfm18i Buna ziua, Pentru stivuitoare este obligatorie adeverinta ISCIR? Daca avem norme interne pentru utilizarea (moto - electro) stivuitoarelor, lucratorii care ... (vezi toată discuția)