avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare la locul de munca

Am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea situatie:

Angajatorul m-a trimis in deplasare din Bucuresti in Maramures. As vrea sa stiu cum sunt platite orele suplimentare de mers pe drum. Care este valoarea diurnei si cat este valabila: 8h sau 24h?

La intoarcere am lucrat 8h dupa care am plecat pe drum toata noaptea in jur de 10h. Cum trebuie sa fiu platit? Diurna imi acopera doar 8h sau si orele de pe drum? Trebuie bani suplimentari pentru diurna daca am mers pe drum?

Va rog specificati legile care reglemeteaza aceste lucruri ca sa i le pot arata angajatorului

In asteptarea raspunsului dvs urgent
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:13, 14 Noiembrie 2016
1. Pe durata delegării, respectiv a detaşării, salariatul îşi păstrează funcţia şi toate celelalte drepturi prevăzute în contractul individual de muncă. Astfel, timpul de munca pe durata delegatiei este cel mentionat in c.i.m. .

Pe durata delegatiei , in afara de salariul, salariatul mai are dreptul la diurna/zi. Numărul zilelor calendaristice în care persoana se află în delegare sau detaşare se socoteşte de la data şi ora plecării până la data şi ora înapoierii mijlocului de transport din şi în localitatea unde îşi are locul permanent de muncă, considerându-se fiecare 24 de ore câte o zi de delegare sau detaşare.

2. "Timpul de muncă reprezintă orice perioadă în care salariatul prestează munca, se află la dispoziţia angajatorului şi îndeplineşte sarcinile şi atribuţiile sale, conform prevederilor contractului individual de muncă, contractului colectiv de muncă aplicabil şi/sau ale legislaţiei în vigoare - art.111 C.mun.

Nu constituie timp de lucru, timpul pe care salariatul, de exemplu, il petrece pe drum pentru a ajunge si a se inapoia de la locul unde este delegat."
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de acordare a diurnei GeluAdam GeluAdam Sunt angajat la o firma de paza si fac paza la garnituri de tren pe ruta Cluj - Constanta. Vreau sa stiu daca sunt corecte si legale conditiile pe care le-a ... (vezi toată discuția)
Cum pontam timpul de deplasare in interes de serviciu? moncu moncu Buna ziua. Societatea noastra are personal care se deplaseaza in interes de serviciu foarte des ( fac parte din corpul de control si merg peste tot in tara). ... (vezi toată discuția)
Diurna... petre32 petre32 Stimate domn/doamna, Lucrez la o companie privata de 3 luni, semnarea contractului s-a facut cu doua saptamani inainte de inceperea activitatii. Activitatea ... (vezi toată discuția)