avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Fiscalitate anevar
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Fiscalitate anevar

detin un lmobil servicii si la circa financiara mi-au spus ca trebuie sa consult ptr anul urmator un specialist anevar la ce -mi foloseste atata timp cat la receptia cladirii a fost stabilita o valoare si plaersc impozit ptr ea?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 10:49, 15 Noiembrie 2016
Pentru ca impozitul calculat să fie mai mic.
In conformitate cu prevederile codului fiscal, art 460, alin 1, 2, 6 și 8
[ link extern ]
(1) Pentru clădirile rezidențiale aflate în proprietatea sau deținute de persoanele juridice, impozitul/taxa pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote cuprinse între 0,08% - 0,2% asupra valorii impozabile a clădirii.
(2) Pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea sau deținute de persoanele juridice, impozitul/taxa pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote cuprinse între 0,2% - 1,3%, inclusiv, asupra valorii impozabile a clădirii.
(6) Valoarea impozabilă a clădirii se actualizează o dată la 3 ani pe baza unui raport de evaluare a clădirii întocmit de un evaluator autorizat în conformitate cu standardele de evaluare a bunurilor aflate în vigoare la data evaluării, depus la organul fiscal local până la primul termen de plată din anul de referință.
(8) În cazul în care proprietarul clădirii nu a actualizat valoarea impozabilă a clădirii în ultimii 3 ani anteriori anului de referință, cota impozitului/taxei pe clădiri este 5%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare impozit cladire 7clau 7clau Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca am firma de taxi si sediul firmei este acasa cu cat se mareste impozitul pe cladire ? (vezi toată discuția)
Recomandare pentru forma juridica, dupa renuntarea la pfa Keffr3n Keffr3n Salut, Am un job, full time, si pe langa asta mai fac mici chestii, legate de comunicare/publicitate. Sunt lucrari punctuale, mai mult de hobby. Din cate ... (vezi toată discuția)
Reevaluare cladiri nerezidentiale persoane fizice florentina-ecaterina florentina-ecaterina Buna ziua, va rog sa imi expuneti punctul dvs de vedere in ceea ce priveste calculul impozitului cladirilor nerezidentiale detinute de persoane fizice, ... (vezi toată discuția)