avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma care incalca numeroase legi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma care incalca numeroase legi

Nu face protectia muncii noilor angajati. Nu ofera echipament de protectie noilor angajati. Inventeaza reguli(care nu exista in regulamentul de ordine interioara) si ameninta ca incalcarea lor va duce la "neplata zilei de lucru".
Cam golaneasca firma. Ce as putea face,ca angajat,pentru "a o da pe brazda"? Cu sesizarea la ITM cum sta treaba?Are rost? Sau inainte cu 2 zile de control suna inspectorul sa anunte controlul,si firma da o mica spaga si gata,nu s-au gasit nereguli?
Firma are cateva sute de angajati.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 14 Noiembrie 2016
dinosaurusttt a scris:

....Ce as putea face,ca angajat,pentru "a o da pe brazda"? Cu sesizarea la ITM cum sta treaba?Are rost? Sau inainte cu 2 zile de control suna inspectorul sa anunte controlul,si firma da o mica spaga si gata,nu s-au gasit nereguli?
Firma are cateva sute de angajati.

Va multumesc!


1. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

2. Dupa primirea sesizarii , inspectorii ITM vor efectua un control la societatea respectiva .... fie ii vor anunta dinainte ca urma sa faca obiectul unui control, fie se vor prezenta la sediul angajatorului - situatie intalnita de cele mai multe ori in practica.

3. Inspectorii de muncă sunt obligaţi să păstreze confidenţialitatea asupra identităţii persoanei care semnalează nerespectarea prevederilor legale în domeniul reglementat de prezenta lege şi să nu dezvăluie angajatorului, prepuşilor săi sau altor persoane faptul că efectuează controlul ca urmare a unei sesizări.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program 12 cu 12 Ionela Vasile Ionela Vasile Buna ziua. E legal sa lucrez 6zile din saptamana la program 12 cu 12? O saptamana de zi una de noapte? Si daca vreau sa plec intr-o zi la 8h imi opreste din ... (vezi toată discuția)
Control itm iuliaalba iuliaalba Buna ziua! Ma intereseaza sa stiu, daca in cazul unei sesizari facute de un salariat la ITM, in cazul de fata ITM Alba, inspectorii de munca vor anunta firma ... (vezi toată discuția)
Reclamatie itm mariusastra mariusastra Buna ziua as dori sa aflu daca fac o reclamatie la itm la firma la care lucrez cei de la itm sunt obligati sa mi pastreze confidentialitate reclamatiei ? ... (vezi toată discuția)