Buna ziua. E legal sa lucrez 6zile din saptamana la program 12 cu 12? O saptamana de zi una de noapte? Si daca vreau sa plec intr-o zi la 8h imi opreste din bani? Vreau sa fac o sesizare. Cui ma adresez? Multumesc
Ce durata a timpului de munca aveti mentionata in C.i.m. ?
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
In constractul de munca am program de 8h. Munca prestata de mine presupune si mult efort fizic, impins de tamburi de mare greutate, toxic( deoarece sterg cu diluant km de cabluri). Va multumesc pentru raspuns.
Firma ar putea sa ma concedieze daca le fac reclamatie?
Cu toate ca nu sunt de acord cu afirmatia concedierii , va pot spune ca inspectorii de munca au obligatia să păstreze confidenţialitatea asupra identităţii persoanei care semnalează nerespectarea prevederilor legale în domeniul reglementat de prezenta lege şi să nu dezvăluie angajatorului, prepuşilor săi sau altor persoane faptul că efectuează controlul ca urmare a unei sesizări.
Buna seara,
ContSters338154
Domne,cui trebuie sa ma adresez sa:
~aduca la cunostinta patronului meu ca eu nu am nici o vina ca el nu are angajati suficienti si din aceasta cauza eu ... (vezi toată discuția)
Control itm
iuliaalba
Buna ziua!
Ma intereseaza sa stiu, daca in cazul unei sesizari facute de un salariat la ITM, in cazul de fata ITM Alba, inspectorii de munca vor anunta firma ... (vezi toată discuția)