avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara,
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara,

Domne,cui trebuie sa ma adresez sa:
~aduca la cunostinta patronului meu ca eu nu am nici o vina ca el nu are angajati suficienti si din aceasta cauza eu am zile de concediu neefectuate din 2013,iar el nu-mi da nici banii pe ele si nici concediu nu-mi da,spune ca le-am pierdut;
~ma cheama la munca in zile nationale si nu ma plateste dublu,dar nici zi libera nu-mi da in urmatoarele 30 de zile;
~am minimul/economie,imi da 1000 in mana dar plateste stagiul de cotizare la 900;
~doresc sa fac o sesizare la o institutie capabila sa aplice legea nu sa se targuie cu patronul,sa vina in control si sa vada si sa aplice LEGEA!!!
Ca degeaba mai exista codul muncii,daca nu e respectat de patron,unde e lege nu ar trebui sa fie loc de tocmeala.
Ca datorita unora ca mine si-a estins afacerea,si-a deschis service,luandu-mi mie dreptul si neplatindu-mi cotizatia reala,vreau sa fiu respectat si protejat si sa imi primesc dreptul ce-mi revine prin lege in tara asta daca se poate!!!!
Vreau ca acea institutie sa-l ia pe nepregatite,nu sa-si anunte vizita si sa nu fie loc de tocmeala visavis de CODUL MUNCII!!X-(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:42, 5 Decembrie 2014
Incercati la ITM.
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
i) nerespectarea dispozitiilor privind munca suplimentara, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
j) nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului saptamanal, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
.....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
O sa incerc la itm,dar nu a-s vrea sa-mi dezvaluie identitatea,k mi-e ca ma pune pe liber si raman si fara amaratii astia de bani care-mi ajung 2 zile dupa ce-mi platesc darile...:))):O
Inspectorii de munca sunt obligati sa pastreze confidentialitatea asupra identitatii persoanei care semnaleaza nerespectarea prevederilor legale in domeniul reglementat de prezenta lege si sa nu dezvaluie angajatorului, prepusilor sai sau altor persoane faptul ca efectueaza controlul ca urmare a unei sesizari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligare la ore suplimentare, ore suplimentare neplatite tiniza tiniza bune seara, va rog sa ma ajutati intr-o situatie. pe scurt: exist un angajator care are un coordonator care ii obliga pe subordonati sa lucreze ore ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ma puteti ajuta cu un sfat? ruther ruther ce ar trebuii sa fac? sotia(concubina) lucreaza din iulie 2015 la un fast food,sincer pana acum nu ne a interesat prea mult formele de munca cu care a fost ... (vezi toată discuția)
Ture 12/24 Dan012345 Dan012345 Buna ziua, Tocmai m-am angajat la o firma unde voi munci in ture 12/24. Adica muncesc 12 si am 24 libere. Nu am repaus saptamanal de 2 zile cum ar trebui. ... (vezi toată discuția)