avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren intravilan

Buna ziua,

La cumpararea unui teren este acelasi lucru daca va fi contractul doar pe numele meu sau trebuie neaparat sa fie si numele sotiei inclus? Daca il fac pe numele meu, pot apoi sa o includ si pe sotie?
Intreb asta numai din considerente economice, ea neputand fi de fata, din pacate, la incheierea contractului de vanzare cumparare, iar aici o procura este foarte scumpa cca 100 eur.

Multumesc.

Robert Cojocaru
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 19:31, 14 Noiembrie 2016
Daca sunteti casatorit sub regimul comunitatii legale bunul va fi comun cu sotia indiferent daca va fi prezenta la achizitionarea bunului sau nu. Se va face mentiunea in act ca dvs sunteti casatorit cu dansa si se va intabula la CF pe numele ambilor soti ca bun in devalmasie.
Va multumesc mult pentru raspuns. Stiti cumva si ce acte trebuie sa am la mine in momentul in care voi merge la notar?
cartea de identitate a dvs in original, copie dupa cartea de identitate a sotiei si certificatul de casatorie original

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

intabularea dreptului de proprietate Robert Marian Robert Marian Buna ziua, Am un extras CF pentru un imobil cu unic proprietar, imobil dobandit in timp ce proprietarul era ... (vezi toată discuția)
Urgent!! - cumparare imobil cu procura dana 50 dana 50 Buna ziua as avea si eu nevoie de niste informatii,problema mea este urmatoare:-doresc sa cumpar o casa intr-un sat(la tara) eu momentan nu ma aflu in Romania ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa veropmd veropmd Buna ziua, am si eu o nelamurire. Eu si sotul meu, am construit o casa pe un teren pe care il avea sotul meu inainte de casatorie. Toate autorizatiile de ... (vezi toată discuția)