avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit datorat sau nu retroactiv pe ultimii 5 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit datorat sau nu retroactiv pe ultimii 5 ani

Buna ziua, am si eu o intrebare: In anul 2016 o persoana a primit titlul de proprietate pentru un teren agricol pe numele unuia dintre parinti care au decedat in urma cu cativa ani. Dupa primirea titlului de proprietate s-a facut certificatul suplimentar de mostenitor. Persoana doreste sa vanda terenul dar cei de la primarie sustin ca trebuie platit impozitul pe ultimii 5 ani. Care este temeiul legal in baza caruia primaria poate pretinde acest impozit retroactiv atata timp cat persoana a devenit proprietara terenului doar din momentul obtinerii titlului de mostenitor? mentionez ca anterior anterior acestui moment a detinut de mai mult de 10 ani doar o adeverinta de la primarie pe numele parintelui decedat. Va multumesc

Alte discuții în legătură

Impozit retroactiv pe teren? Lucian_Stroe Lucian_Stroe Buna ziua, Nu stiu daca am ales bine categoria, sper ca da... Impreuna cu fratele meu am obtinut, prin hotarare judecatoreasca definitiva, dreptul de ... (vezi toată discuția)
Rol agricol pentru teren indiviziun? mariapopescu mariapopescu Terenul in indiviziune este trecut doar in rolul unuia dintr cei doi comostenitori,mentionati pe titlul de proprietate.Asa este procedura sau trebuie sa fie ... (vezi toată discuția)
Intrare in posesie teren doru6 doru6 Unei rude de-ale mele i s-a reconstituit dreptul de proprietate pentru un teren agricol. Ulterior, pe acel teren s-a asezat un nene care a inceput sa cultive ... (vezi toată discuția)