avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrare in posesie teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrare in posesie teren

Unei rude de-ale mele i s-a reconstituit dreptul de proprietate pentru un teren agricol. Ulterior, pe acel teren s-a asezat un nene care a inceput sa cultive cartofi si altele. La ceva timp respectivul a actionat-o pe ruda mea in instanta cerand anularea titlului de proprietate eliberat pe numele acesteia. Instanta i-a respins actiunea precizand ca titlul de proprietate a fost corect eliberat si hotararea a ramas definitiva si irevocabila.
Acum, aceasta ruda vrea sa reintre in posesia terenului, deci sa-l dea pe nenea asta afara si ulterior sa vanda terenul.
Ce se poate face in acest sens? Se poate merge cu titlul de proprietate si cu hotararea la organul de politie sau la executorul judecatoresc pentru a se face ce anume? Sau trebuie formulata o actiune in revendicare? Mentionez ca respectivul a si imprejmuit terenul cu gard si practic el nu locuieste acolo ci doar cultiva terenul.
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
doru6, utilizator
Cel mai recent răspuns: doru6 , utilizator 12:32, 20 Iulie 2012
In primul rand, ati sesizat primaria? departamentul fiscal si pe cei de la registrul agricol (rol)?
Pt ca daca nenea foloseste terenul, e obligat sa plateasca impozit pe el. Ori, daca titlul e al dv, sa-l vad cum o face.
Asta ii va atrage cateva milioane bune amenda. In plus, primaria il va atentiona - si cine n-are nevoie de primarie si vrea sa se puna rau cu ea?
Ca prim pas.

Daca nici asa, atunci incepeti razboiul.
(dar el pe ce temei a cerut anularea titlului, uzucapiune sau ce? de ce se simte indreptatit la acel teren?)
El a invocat oarecum uzucapiunea sustinand ca el si autorul lui au detinut acel teren insa pe parcursul procesului s-a dovedit prin inscrisuri si in special prin depozitiile matorilor ca autorul sau nu a detinut niciodata teren acolo si ca el a luat in stapanire terenul (acum cativa ani) in mod fraudulos, distrugand gardul pe care il facuse ruda mea, care la acel moment nu avea titlu (din cate imi amintesc) ci acesta s-a emis ulterior. De asemenea a mai sustinut ca autorul sau ar fi primit terenul prin donatie de la bunicul sau, fapt care nu a fost dovedit cu nici o proba.
Pe parcursul procesului toti martorii au fost de acord ca pe acel teren au stat autorii rudei mele, iar extrasele din registrul agricol si un inscris eliberat de Arhivele Nationale arata acelasi lucru.

Ruda mea locuieste in alta localitate decat cea unde este situat terenul si nu a avut timp sa se ocupe de acest teren (serviciu etc.) iar acum daca tot a castigat procesul ar vrea sa instraineze terenul tocmai pentru ca nu-l poate supraveghea si astfel respectivul sau ulterior alte persoane il pot ocupa fara drept.

La ce razboi va referiti? Tocmai asta intreb, ce trebuie facut in mod concret. Nu stiu daca cei de la primarie pot face mare lucru.

Oricum, cei de la primarie au cunostinta despre aceasta problema pentru ca si ei au fost citati in instanta ca parati(pentru ca ei au eliberat titlul de proprietate pe numele rudei mele) si avand in vedere ca terenul este situat intr-un sat, este de notorietate existenta litigiului si absenta titlului acestei persoane care cultiva terenul respectiv.

P.S.: aaaa...si avocata acestui domn (o nepoata de-ale lui - care probail a si avut inititiva litigiului) a mai sustinut in instanta ca ruda mea nu ar fi proprietara pentru ca doreste sa vanda terenul si deci terenul nu are o valoare sentimentala pentru aceasta :O - exact asa scrie si in incheierea de sedinta de la data cand au avut loc dezbaterile
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
doru6, utilizator
Faceti o plangere la politie pentru tulburare de posesie, la care atasati copii ale actelor de proprietate.
Kyandra a scris:

Faceti o plangere la politie pentru tulburare de posesie, la care atasati copii ale actelor de proprietate.

Va multumesc frumos
V-am intrebat de fiscalitate, impozite, pentru ca legea este ca in momentul in care se ridica titlul, esti obligat sa te inscrii pe rol la registrul agricol si la impozite. Daca nu faci asta, se lasa cu amenzi grele. Si nici intabulare nu poti face fara certificatul fiscal.
Deci ruda dv a inscris terenul pe rol? Plateste impozitul? L-ati intabulat?
Politia s-ar putea sa se recuze, nu ztiu, la tara se intampla de toate. Vroiam sa stiu cat de bazat sunteti cu actele (impozite la zi, intabulari, etc)
Razboiul inseamna diverse lucruri: revendicare de proprietate, evacuare silita, executori...
Sau, daca stiti niste basarabeni ... D

Alte discuții în legătură

Revendicare imobiliara newer_end newer_end buna E prima oara cand intru pe un asemenea forum, dar am o problema si sper sa ma ajutati : Bunicul meu are un teren vecin cu o alta ruda, iar pe vremea ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune gabrielaciorcila gabrielaciorcila in momentul deschiderii in instanta a unei actiuni de revendicare a unui imobil, conform uzucapiunii de 30 de ani, trebuie sa ai imobilul in posesie? (vezi toată discuția)
Teren mai mare, ce fac in cazul asta? tractor tractor Printr-o tranzactie intr-un proces de partaj am dobandit un teren de 1200 mp in titlu. Vreau sa fac cadastru la teren dar la masuratoare a iesit 1380 mp. ... (vezi toată discuția)