avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Buna dimineata.
Intrebare: Pot dona un imobil (teren agricol - proprietate personala) parintilor mei?. Daca da, in ce conditii.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:36, 15 Noiembrie 2016
Bineinteles ca puteti dona dar trebuie avut in vedere regimul juridic, daca proprietatea a fost obtinuta in timpul casatoriei si daca aveti copii. In cazul in care aveti datorii pe la banci si incercati sa "scapati" de bunuri creditorul poate anula donatia daca aceasta a fost facuta in scopul evitarii achitarii datoriilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie pe firmă, risc sechestru imobil proprietate personală mariuscoditoiu mariuscoditoiu Buna Am credit la o bancă pe persoană juridică la firma la care sunt administrator și am întârziat cu plata ratelor. Am primit înștiințare ca imi pun ... (vezi toată discuția)
Cum procedez ca un bun propriu sa devină bun comun? Nicolae83 Nicolae83 Acu trei luni am cumpărat un apartament prin programul prima casa fiind necăsătorit si doresc ca viitoarea mea soție sa beneficieze si ea de drepturi ... (vezi toată discuția)
Cote parti succesiune nicoleta17 nicoleta17 Buna ziua, Eu sunt vaduva ,sotul meu a decedat in urma cu 15 ani,cand fetita noastra avea 2 ani.Acum un an am cumparat un apartament prin credit Prima Casa si ... (vezi toată discuția)