avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Datorie pe firmă, risc sechestru imobil proprietate ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Datorie pe firmă, risc sechestru imobil proprietate personală

Buna
Am credit la o bancă pe persoană juridică la firma la care sunt administrator și am întârziat cu plata ratelor. Am primit înștiințare ca imi pun sechestru pe bunuri. Am acum ocazia sa vand o casă de la părinți și să îmi iau alta pe numele meu. Ar putea banca sa puna sechestru pe imobilul meu ca persoana fizică?
Multumesc mult pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:46, 15 Mai 2020
Din cate stiu...se poate angaja raspunderea administratorului, ca persoana fizica.
Si, daca o sa incercati sa scapati de bunuri ( dona, vinde...) si se considera ca ati incercat sa le ascundeti, "protejati", executarii in dauna creditorullui, acele acte de donatie, vanzare...se pot anula in instanta.
Asa ca...mai bine vindeti si platiti creditul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie mariuscoditoiu mariuscoditoiu Buna Am credit la o bancă pe persoană juridică la firma la care sunt administrator și am întârziat cu plata ratelor. Am primit înștiințare ca imi ... (vezi toată discuția)
Revocare acte de instrainare carmenssilva carmenssilva Am un credit de nevoi personale, fara garantii, la care am ceva restante. Pentru a fi sigura ca nu imi vor pune sechestru pe casa in cazul unei eventuale ... (vezi toată discuția)
Bunul imobil urmarit la executarea silita Daniela Gratiela Daniela Gratiela bunul imobil poate fi urmarit daca a fost vandut socrului, dupa ce s-a inceput executarea silita [b]doar pe bunurile mobile[/b]. Executarea silita a inceput ca ... (vezi toată discuția)