avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Protectia produselor donate in scop promotional
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Protectia produselor donate in scop promotional

Buna ziua! As vrea sa aflu daca exista vreo lege in Romania care penalizeaza punerea in vanzare a produselor primite in scop promotional. Mai precis, in calitate de co-proprietar al unei edituri, am oferit gratis spre recenzare diferite titluri, pentru ca mai apoi sa observ ca parte dintre colaboratori imi vindeau cartile mai departe. Cumva nu pare corect ca acesti indivizi sa se foloseasca practic de un produs si sa-l si vanda ulterior, in dauna autorului si editurii.
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2016
Tomcat83, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 16:21, 22 Decembrie 2016
Cartea tiparita este un bun fizic, proprietarul face cu el ce doreste.
Multumesc pentru raspuns.
Sigur, printr-un contract de confidentialitate se poate prevede altfel. Dar el trebuie semnat dinainte.
nu puteti impiedica o persoana fizica sa faca acest lucru. intre persoane juridice exista facturi cu valoare zero, pe care se specifica in clar ca bunul respectiv are o anumita destinatie si nu poate fi comercializat. problema e mai degraba fiscala decat civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neexecutarea partiala a obligatiei - mi se poate cere ceva? kutez kutez Salutari tuturor, Am un caz mai aparte si as vrea sa am parerea domniilor voastre. Sunt traducator. In 2008, ca reprezentant al firmei mele (care acum are ... (vezi toată discuția)
Colaborare traduceri andreea_o_2010 andreea_o_2010 am facut in urma cu 2 luni un contract civil (de colaborare) cu o editura, pentru traducerea unei carti. Sa mentionez aici ca sunt absolventa de filologie, ... (vezi toată discuția)
Srl cu profil jurnalistic clepsidra clepsidra buna ziua. doresc sa editez un ziar bilingv, adica in limba romana si o alta limba. doresc sa ma interesez acum care sunt conditiile legii prin care pot sa ... (vezi toată discuția)