Va cer parerea fiidnca in jurul meu toata lumea isi exprima parerea si fiecare spune altceva
Intr-o hala industriala care pana in prezent a fost folosita doar ca si depozit, urmeaza sa fie instalat un utilaj mare, care pentru siguranta ar trebui sa fie fixat de pardoseala.
As vrea sa stiu daca pentru montaj avem nevoie de autorizatie de constructie sau amplasam utilajul pur si simplu?
Daca pentru asigurarea bunei functionari si a sigurantei utilajului este necesara ancorarea,
fixarea acestuia,obligatoriu este necesara autorizatie de constructie
Este necesar sa intocmiti un proiect de constructii/ fundatii si instalatii aferente, obtinerea unei autorizatii de constructii si a avizului Inspectoratului de stat in constructii pentru inceperea lucrarilor.
In cartea tehnica a utilajului sunt prevazute instructiuni de montaj si pentru instalatii aferente utiliajului, instructiuni care trebuie respectate in vederea punerii in functiune a echipamentului tehnic respectiv.
Utilajul respectiv (mare, dupa cum amintiti), dupa parerea mea, are nevoie de fundatie (sapatura in planseu plus armatura de fier plus beton), iar fixarea utilajului pe fundatie se face prin buloane/ suruburi betonate in fundatie.
Poate fi vorba si de montaj pe pufere din cauciuc dur, caz in care este nevoie de o fundatie mai putin solida.