avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate comuna

Buna ziua,

am urmatoarea problema: la inceputul lunii noiembrie s-a fisurat conducta de gaze pe casa scarii la parter precum si in apartamentul de sub mine. Pe scara mai suntem 3 apartamente legate la instalatia comuna, printre care si eu (apartamentul de dedesubt are separatie de gaze, teava doar trecea pe acolo). Dupa 6 zile in care am stat fara gaze, presedintele asociatiei a gasit o firma autorizata care sa faca reparatiile, au venit si au schimbat la parter conducta fisurata precum si verificat in toate apartamentele pe coloana (si schimbat robinetii in unele din ele).

Acum am aflat de la administratorul asociatiei ca factura respectivei firme se va imparti la cele 3 apartamente care folosesc instalatia.

Personal, din cate am citit si putinul pe care l-am inteles (legea asociatiilor de proprietari actualizata, art. 3 punctul d precum si codul civil articolul 649), acea instalatie de gaz se cheama proprietate comuna si normal ar fi sa se repartizeze cheltuiala pe toate apartamentele de pe scara, chiar daca au separatie de gaz si nu o mai folosesc. E ca si cum as spune ca eu nu platesc reparatia acoperisului blocului pentru ca stau la parter.
Administratorul sustine ca doar cele 3 apartamente vor plati pentru ca instalatia nu este trecuta in CF-ul cladirii.
Are dreptate ? Daca nu, ce pot face mai departe ?

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Probleme cu apa la capatul de coloana EduardG EduardG Buna ziua, Recent am cumparat un apartament in zona Dr Taberei – Bucuresti, et 3/3, bloc vechi, fara subsol sau demisol. Odata ce m-am apucat de ... (vezi toată discuția)
Instalatie comuna gaze vasile35 vasile35 Buna ziua, Intrebarea ar fi asa: \"Care sunt partile comune (bunurile privind proprietatea comuna) al instalatiei de gaze a unui bloc (in care si ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli coloana de apa rece CatalinClp CatalinClp Buna seara, am si eu o nelamurire, acum cateva luni sa fisurat coloana de apa rece la baie in dreptul apartamentului meu, bloc cu 8 etaje eu stau la 2. A venit ... (vezi toată discuția)