avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... legalitatea vizionarilor de filme online
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

legalitatea vizionarilor de filme online

Am o simpla intrebare: exista site-uri (ex. megavideo), care ofera posibilitatea non-membrilor (celor care nu sunt inregistrati) sa vizioneze filme seriale online (ex. Prison Break); acestea sunt legale, au drepturi de furnizare publica a acestor filme? Eu ca simplu utilizator de net, am voie sa le vad, este legal? (mentionez, ca non-membrii pot, numai sa le vada, dar nu pot descarca nimic; descarcarea sau incarcarea de informatie este posibila numai daca utilizatorul devine membru al acestor site-uri, iar calitatea de membru se obtine numai in urma achitarii unor taxe). Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alex25121985 , utilizator 12:28, 31 August 2009
Problema pirateriei se pune mai ales, cand se publica ceva pe un asemenea site. Dvs. ca simplu utilizator nu puteti sa decideti intodeauna, daca site-ul respectiv are sau nu licienta pentru a publica inregistrarile respective (in afara cazului in care lipsa de licenta este evidenta). Provider-i site-ului sunt responsabili, ca continutul site-ului sa nu lezeze dreptul de autor tertelor presoane.

In cazul in care continutul site-ului lezeaza dreptul altor persoane, aceste pot actiona persoanele responsabile pentru site-ul respectiv de a sterge continutul discutat.

Chiar daca puteti scapa de consecinte juridice datorita faptului ca nu publicati nimic, insasi vizionarea continuturilor respective aduce un prejudiciu titularului drepturilor de autor (acest prejudiciu va fi recuperat de cel care a publicat continutul respectiv).
Dvs aveti tot dreptul sa le vizionati.
Nu avem de unde sa stim daca cei care le difuzeaza au cumparat drepturile de difuzare a serialelor respective de la producator sau nu. Daca nu au facut acest lucru atunci ei incalca legea drepturilor de autor!B-)
Inseamna ca nu pot fi actionat in instanta pentru incalcarea drepturilor de autor, pentru ca eu nu fac altceva decat sa vizionez serialele respective (pur si simplu folosesc motorul de cautare GOOGLE, pentru a cauta serialele respective, iar rezultatele de cautare afisate, ma directioneaza, pur si simplu la aceste site-uri), iar legea cu privire la drepturile de autor precizeaza ca este ilegal punerea la dispozitie a unor materiale piratate, si nu mentioneaza nimic despre vizionarea online a serialelor tv si nu stiu daca asta poate fi considerata infractiune!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitatea descarcarii filmelor si a folosirii programelor de pe internet florin_io florin_io Din cate am inteles descarcarea filmelor de la alte persoane nu este ilegala ci doar punerea la dispozitie. Constituie infractiune si se pedepseste cu ... (vezi toată discuția)
Vizionare de filme online , legală? setboll21 setboll21 Vizionare de filme online , legală? Bună ziua ! Din punct de vedere legal , atunci când intrăm pe anumite site-uri ce au filme la dispoziție, pe care le ... (vezi toată discuția)
Deschierea unui site de filme/seriale online Tg-Jiu1987 Tg-Jiu1987 Buna dimineata! As dori sa stiu din punct de veredere legat cat de ok este deschiderea unui site de filme/seriale online. Acestea vor putea fi vizionate ... (vezi toată discuția)