avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se incadreaza la inselaciune aceasta fapta?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se incadreaza la inselaciune aceasta fapta?

Pentru un prieten, grav bolnav, s-au organizat evenimente caritabile pentru a strange bani. La un eveniment a aparut o alta persoana, sustinand ca are si ea o boala, iar oamenii au inceput sa arunce cu bani in contul persoanei si toti banii stransi s-au impartit la 2.
Avand in vedere ca persoana 2 beneficiaza deja de tratament gratuit, nu are nevoie de banii stransi, dar prima persoana ar avea nevoie.
Se poate face ceva in acest sens?
Mi se pare ca profita de un caz tragic, pentru a strange bani," sa aiba la nevoie".

Alte discuții în legătură

Boala degenerativa getuta2 getuta2 Am in familie o persoana suferinda de Boala Alzheimer Fiind o boala neurologica degenerativa, pot cere Comisiei de handicap sa i se acorde ... (vezi toată discuția)
Ong poate organiza evenimente de strângere de fonduri pentru susținerea activităților ulterioare ale asociației? Pro-Ghioroc Pro-Ghioroc Bună ziua, avem înființat un ONG și as dori să întreb care este baza legală de organizare al unui eveniment?Noi facem meniurile pentru care oamenii ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei asociatii nonprofit dorilu dorilu Mama mea e grav bolnava, iar in situatia de fata necesita un tratament costisitor in strainatate, iar eu pentru a strange banii necesari tratamentului a-si ... (vezi toată discuția)