Buna ziua.
O persoana cere pe data de 01.08.2009 sa i se inchida cim prin demisie incepand cu data de 10.08.2009. Care este incadrarea corecta? Articolul 79 (7) este corect?
Multumesc foarte mult.
Demisia incepe sa-si produca efectele juridice de la data comunicarii angajatorului.
Ceea ce spuneti nu este altceva decat o cerere de incetarea a CIM cu acordul ambelor parti respectiv 55 lit. b) din Codul muncii.
Daca salariatul solicita incetraea cu o anumita data si angajatorul este de acord, atunci se interpreteaza ca fiind acordul partilor.
Daca isi depune demisia si angajatorul considera ca vrea sa renunte la preavizul de demisie, si se considera demisie cu renuntare la preaviz.
Efectele asupra angajatului sunt aceleasi.
Pentru angajtor poate exista o diferenta daca urmareste distinct motivatia plecarilor din firma.
Acordul partilor? Hartia vorbeste de demisie, apare cuvantul demisie. Cum s-a ajuns la articolul 55 b, acordul partilor ? In opinia mea ne incadram la articolul 79 (7).
Indifernet de cum isi scrie un angajat solicitare a de incetare a cim (am vazut o multume de solicitari de genul"demisie la zi" :D in ce articol incadrati aceasta exprimare? ), trebuie interpretat sensul corect din punct de veder juridic.
Nu angajatul este cel ce poate sa impuna angajatorului sa renunte la preaviz, de aceea acea solicitare poate fi interpretata in ambele sensuri la care am facut referire.
indifernt ce a scris salariatul, daca a scris demisie , i se poate impune sa efectueze preavizul de 15 zile sau angajatorul poate mentiona ca renunta partial la preaviz.
Ce vreau sa spun mai concret este ca angajatorul este cel ce renunta partial la p[reaviz, daca vrea, nu angajatul.
Demisie
bibipopescu
Daca un angajat isi scrie demisia, iar angajatorul i-o aproba la zi, cu ce articol i se poate desface contractul de munca?
art.55 B-acordul partilor sau ... (vezi toată discuția)
Art 55 b cu preaviz?
cporanc
Am facut cerere pt incetarea contractului de munca cu art 55 lit.b, dar am folosit si termenul de preaviz referitor la cate zile mai lucrez acolo.NU am folosit ... (vezi toată discuția)