avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea 186/2015
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea 186/2015

Buna ziua,
Va rog sa ma îmi ma lamuriti dacă mama mea care împlinește 65 de ani pe 22 Aprilie 2017 si are 10 ani si cinci luni vechime pe cartea de munca, poate cumpara diferența pana la 15 ani achitând toți banii odată in asa fel ca in Aprilie la implininirea vârstei de 65 de ani sa poată ieși la pensie in baza legii 186 din 2016.
Menționez ca in ultimi 5 ani nu a lucrat nicăieri si nu a beneficiat de pensie neavând cartea de munca pe care a recuperat-o acum.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:07, 16 Noiembrie 2016
Da, poate face acest lucru mama dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantum contribuție pensie retroactiv Cristina  Cotet Cristina Cotet Tatăl meu împlinește în mai 2017 65 ani.Are vechime în câmpul muncii 7.10 ani.Dacă plătește pentru 5 ani poate iesi ia pensie odată cu împlinirea ... (vezi toată discuția)
Contract cu casa de pensii pentru plata cas nitaelena777 nitaelena777 Daca la implinirea varstei de 65 de ani nu am cumulat 15 ani de cotizare si mai am nevoie de un an pot sa inchei contract cu casa de asigurari si sa ies la 66 ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie sa-mi depun dosarul de pensie? mrg mrg buna ziua. Tatal meu implineste 60 de ani in luna noiembrie a acestui an. Are 35 ani cotizatie la stat si are grupa a 2 a de munca echivalentul a 6 ani , poate ... (vezi toată discuția)