avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipat partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipat partiala

Sunt nascut in 8.08.1957,am o vechime de 36ani,6 luni si 12 gr 2 11 ani 11luni si12 zile. Cand ma pot pensiona partial anticipat,penalitate %. VA MULTUMESC,
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 08:54, 17 Noiembrie 2016
Limita de varsta la 63 de ani.
Pensie anticipata sau anticipata partiala la 60 de ani.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 43 de ani, fara stagiul asimilat(armata, cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate).
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala este de 35 de ani, fara stagiul asimilat.
Penalizarea va fi in functie de momentul deschiderii drepturilor si de stagiul avut la acel moment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? rupa rupa am vîrsta de 59 ani (13/09/1955). si ca vechime în munca 37 ani . Întrbabare - cind aș putea sa ma pensionez , indiferent de tipul de pensionare / ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata ciubotarudan ciubotarudan Cand m-as putea pensiona anticipat sau patrial anticipat , avand urmatoarele date : sex masculin , nascut 20.06.1954 , 18 ani si 6 luni CIM ( din care 13 ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala manolegheorghe manolegheorghe Am etatea de 60 ani cu o vechime in munca de 8 ani si 10 luni in grupa II de munca, 32 de ani si 4 luni in conditii normale.(total ani in munca 41+ 2 luni) se ... (vezi toată discuția)